Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obezřetnost se vyplatí. Pozor na zloděje v obchodech.

Tábor – Pátráme po dvojici žen. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Předvánoční období je „hlavní sezónou“ pro zloděje. Okradených přibývá. Na tuto situaci opětovně upozorňujeme a uvádíme jeden z mnoha konkrétních případů.
Dne 28. listopadu 2014 jsme informovali o případu, kdy byla při nákupu v jedné z prodejen na náměstí Františka Křižíka v centru města Tábora okradena starší žena. Z kabelky, nesené přes rameno, jí byla odcizena dámská koženková peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady. Svou celkovou škodu odhadla na částku 600 korun, další starosti a problémy nepočítaje.
Policistům táborského obvodního oddělení se podařilo k případu zajistit videozáznam, ze kterého je patrné, že poškozená mohla být s největší pravděpodobností okradena dvojicí žen. Jedna z nich se k poškozené přitočila ve chvíli, kdy si prohlížela zboží. Po zřetelné manipulaci s její kabelkou předává černé pouzdro druhé z podezřelých a obě pak obchod rychle opouští.
První z žen byla ve věku odhadem 30 – 40 let, silnější, přibližně 160 - 165 cm vysoké postavy, krátkých černých vlasu. Oblečena byla do fialového kabátu s kapucí a černých kalhot. Na nohou měla černé kozačky. Druhá žena byla ve věku mezi 20 – 30 lety, rovněž asi 160 - 165 cm vysoké postavy a delších, černých vlasů. Oblečena byla do světlé, tříčtvrteční zimní bundy s podélnými tmavými pruhy na rukávech, světlých kalhot a obuta rovněž do černých kozaček.
Žádáme tímto každého, kdo by uvedené ženy na fotografii (videozáznamu) poznal, případně uvedeného dne, tedy v odpoledních hodinách středy dne 26. listopadu 2014 zaznamenal jejich výskyt v dalších táborských prodejnách, aby své informace předal policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.
Zároveň opětovně připomínáme, aby si zvláště v tomto předvánočním období každý bedlivě střežil své cennosti a nosil je při sobě vždy tak, aby je měl stále pod kontrolou.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
8. prosince 2014  

 

 

vytisknout  e-mailem