Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněná krádež

TRUTNOVSKO – Poškozený poděkoval za odvedenou práci a nalezení ukradených věcí. 

objasněná krádež - Dolní Lysečinyobjasněná krádež - Dolní LysečinyBěhem června přijali kolegové ze Svobody nad Úpou oznámení od 69letého muže, který na místní policejní stanici přišel nahlásit krádež věcí ze stodoly u rekreační chalupy v Dolních Lysečinách. K vloupání do stodoly mělo dojít během noci, a to v době, kdy poškozený spolu se svou ženou v chalupě spal. Neznámý pachatel měl přestřihnout visací zámek a odcizit nářadí a kanystry s benzínem. Škoda, která byla poškozenému způsobena, byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun. Poškozený dále sdělil, že mu stodolu rekonstruuje muž z Trutnovska, který si čas od času přiveze někoho na pomoc.

Policisté v místě zajistili stopy, vytěžili sousedy, prověřili dostupné kamerové záznamy a vyslechli osoby provádějící stavební práce. Provedeným šetřením se jim podařilo ztotožnit dva pachatele (23 a 20letého muže), kteří se ke krádeži doznali a nakonec lup poškozenému navrátili. Ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, za které mladšímu z mužů hrozí v případě prokázání viny až 2 roky za mřížemi, staršímu až 3 roky, jelikož byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen.

Ředitel územního odboru Trutnov plk. Mgr. Pavel Škandera obdržel v tomto týdnu oficiální cestou poděkování od okradeného muže za odvedenou práci policistů. „Tímto dopisem bych chtěl vyjádřit pochvalu policistům policejní stanice Svoboda nad Úpou, konkrétně nprap. Davidu Romanovi a jeho kolegům, kteří nejenže pachatele ve velmi krátké době vypátrali, ale také mi bylo veškeré nářadí a odcizené věci navráceny. V životě jsem měl štěstí, že jsem byl poškozen pouze párkrát, nikdy však nedošlo ke zjištění pachatele. Kromě perfektní vyšetřovací práce také velmi oceňuji vstřícné a korektivní jednání všech policistů stanice. Děkuji jim za odvedenou práci. Jsou příkladem pro ostatní“

Kolega i samotný kolektiv policistů obvodního oddělení Pec pod Sněžkou a policejní stanice Svoboda nad Úpou za zaslané poděkování děkuje, je to pro všechny velmi cenná zpětná vazba.

Znění děkovného dopisu je anonymizováno a redakčně kráceno.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
11.8.2023, 9:50

Odkazy do noveho okna

objasněná krádež - Dolní Lysečiny

objasněná krádež - Dolní Lysečiny 

Detailní náhled

objasněná krádež - Dolní Lysečiny

objasněná krádež - Dolní Lysečiny 

Detailní náhled

objasněná krádež - Dolní Lysečiny

objasněná krádež - Dolní Lysečiny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem