Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež

CHOMUTOV - Skutek se nestal, Z firmy zmizely plechy... 

Objasněná krádež
Policisté v Klášterci nad Ohří pátrali po pachateli, který odcizil v jednom místním baru peníze. Barmanka ponechala hotovost ve výši 25 tisíc korun odloženou v krabičce za barem. Zloději stačila chvilková nepozornost pracovnice a peníze byly pryč. Muži zákona zjistili, že peníze sebral 36letý muž z Klášterce nad Ohří. Při výslechu se přiznal, podezření z trestného činu krádeže si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Skutek se nastal
Na policejní útvar v Jirkově oznámil poškozený, že na chodníku v Zaječické ulici byl okraden. Při výpovědi sdělil, že neznámý pachatel k němu přistoupil a z ruky mu vytrhl papírovou obálku se dvěma novými SIM kartami v hodnotě jeden tisíc korun. Z vyšetřování však záhy vyplynulo, že ke krádeži nedošlo. Mladík se nakonec přiznal, že si všechno vymyslel. Policisté vyšetřování případu odloží.
 
Z firmy zmizely plechy
26letý muž z Křimova vnikl do volně přístupného, nezajištěného objektu firmy v obci Březno. Na místě našel hliníkový plech, který vítr strhl ze střechy budovy. Aby ho mohl lépe odnést, rozlámal plech na pět menších dílů. Svým jednáním způsobil škodu za tisíc korun. Bude se zodpovídat z krádeže, policisté totiž zjistili, že za obdobnou trestnou činnost byl potrestán již v loňském roce. 
 
Dva podvody
Jednání dvou mužů vyšetřuje chomutovská policie. 36letý muž z Klášterce nad Ohří uzavřel v prodejně ve městě úvěrovou smlouvu o poskytnutí finančního úvěru na nákup televizoru. Již při sepisování smlouvy věděl, že úvěr nebude moci splácet a rovněž uvedl nepravdivé údaje o zaměstnání. Firmě dluží hotovost ve výši 16 tisíc korun. Obdobně se zachoval i druhý z mužů, 35letý obyvatel okresního města. Jemu byl poskytnut úvěr ve výši témě 24 tisíc korun. Oba pachatelé jsou nekontaktní. Za úvěrový podvod je může soud poslat až na dva roky do vězení.
 
Poškození automatu
V Kadani vyšetřují trestný čin poškození cizí věci. Na policii se totiž obrátil majitel místní herny a oznámil, že kdosi poškodil sklo dotykové obrazovky u výherního hracího automatu. Škodu upřesnil na 7 tisíc korun. Pátrání po pachateli pokračuje.
 
20. ledna 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem