Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež

TEPLICKO - Cukrárnu vykradli recidivisté; Neoprávněný odběr elektřiny; Řídil i přes zákaz. 

Objasněná krádež

     Z přečinu krádeže byli obviněni dva recidivisté ve věku 26 a 27 let. Jsou podezřelí, že zatímco mladší muž hlídal, starší vytlačil okno cukrárny v Krupce a vnikl dovnitř. V provozovně odcizil peníze, vylezl oknem ven a oba odešli. Na místo činu se ale ještě v průběhu noci a rána na začátku února několikrát vrátili a scénář se opakoval ještě třikrát. Muž opakovaně lezl oknem dovnitř a při dalších „návštěvách“ ukradl další peníze a notebook. Celkem způsobili majitelům škodu přes 33 tisíc korun, oběma spolupachatelům hrozí vzhledem k jejich trestní minulosti až tříleté vězení.

Neoprávněný odběr elektřiny

     Z přečinu krádeže byl obviněn muž z Bíliny, který je podezřelý, že rok a půl odebíral načerno elektřinu. V rozvaděči u jeho domu našli pracovníci poškozené společnosti kabel, který byl připojen na vodič a umožňoval odběr elektrické energie mimo měřicí zařízení. Škoda byla vyčíslena na téměř čtyřicet tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by ho soudce poslat až na dva roky za mříže.

Řídil i přes zákaz

     Soudem uložený trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel ignoroval 45letý muž z Teplic. Policisté z oddělení hlídkové služby ho zastavili v osobním autě, které řídil i přes zákaz, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Muž byl zadržen a následně mu policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který by mohl jít v krajním případě až na dva roky do vězení.

15. března 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem