Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež auta

LOUNY - Na svědomí ji mají dva recidivisté. 

V rukou policistů skončila dvojice mužů ve věku 21 let z Kladenska a 35 let z Karlovarska, která koncem ledna tohoto roku odcizila v lounské ulici Kpt. Nálepky osobní vůz zn. Ford Escort. Zaparkované vozidlo tehdy muži po společné domluvě zapřáhli tažným lanem za jiný vůz a z místa odjeli směrem na Prahu. U křižovatky silnic Sulec, Panenský Týnec a Vrbno nad Lesy s ním však havarovali. Ponechali jej proto na místě a ujeli. Následným šetřením oba muže policisté vypátrali a v těchto dnech jim komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestného činu krádeže. Staršímu z nich putovalo usnesení o zahájení trestního stíhání do věznice, kde se nachází pro jinou trestnou činnost. Druhý mladík si obvinění převzal na svobodě, ale i on není v páchání nezákonného jednání žádným nováčkem. Za trestný čin krádeže byl již Okresním soudem v Mělníku začátkem tohoto roku odsouzen. Poškozenému svým jednáním způsobila dvojice aktérů škodu za 19 000 Kč.

Pozor na balkonové zloděje!

Na zasklený balkón ve zvýšeném přízemí jednoho panelového domu v Zahradní ulici v Lounech vnikl ze čtvrtka na pátek dosud nezjištěný pachatel. Odcizil různé druhy pověšeného dámského, pánského i dětského spodního prádla, čímž způsobil škodu přesahující 1 000 Kč. I když škoda není vysoká, pachatel se dopustil hned dvou trestných činů: krádeže a porušování domovní svobody. Policisté po něm pátrají.

Krádež kabelky z nákupního vozíku 

Ve čtvrtek odpoledne přišla žena středního věku o odloženou kabelku v nákupním vozíku. Dosud nezjištěný pachatel jí věci odcizil v nestřeženém okamžiku na parkovišti u prodejny Lidl v Lounech. Kromě peněženky s doklady a platebními kartami měla poškozená v kabelce i mobilní telefon. Způsobenou škodu vyčíslila na 7 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kradl a mařil  

Hned dva trestné činy má na svém kontě 39letý muž z Podbořan. V únoru tohoto roku kradl u železniční trati mezi obcemi Kaštice a Vysoké Třebušice volně odložený svrškový materiál. I když se jednalo o již použité kovové součástky, způsobil dotyčný poškozené železniční správě škodu za 9 330 Kč. Druhého skutku se dopustil tím, že kradené věci převážel v motorovém vozidle, které řídil neoprávněně. Má totiž vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě krádeže mu tedy policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže ve formě účastenství i 38leté ženě, která mu v této nekalé činnosti pomáhala. Po provedených úkonech byli oba podezřelí propuštěni na svobodu.

Přes pokladnu s Becherovkou

V pátek, kolem 19. hodiny, přišel "nakupovat" do žatecké prodejny Tesco 48letý muž z Ústeckoorlicka. Do nákupního vozíku si naložil 60 lahví Becherovky, 1 pivo, 1 pomerančový nápoj, 8 rohlíků , tvarohový závin a čtyři balení toaletního papíru, vše v hodnotě 7 455 Kč. Poté bez zaplacení prošel samoobslužnou kasou. Zadržela jej však ostraha prodejny a přivolala policisty. Ti mu následně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. dubna 2014

  

  

 

  

vytisknout  e-mailem