Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež benzinu

LOUNY - Pohonné hmoty jsou stále v hledáčku zlodějů. 

Policisté objasnili krádež benzinu z poloviny srpna tohoto roku ve Vysokých Třebušicích na Podbořansku. Tehdy si neznámý pachatel vyhlédl zaparkovaný vůz zn. Ford Fusion, v palivové nádrži vyvrtal otvor a odcizil cca 20 litrů benzinu v hodnotě 740 Kč. Poškozením vozidla způsobil další škodu, která byla odhadnuta na 5 000 Kč. V těchto dnech sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci 20letému mladíkovi z Podbořan. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Policisté pátrají i po pachateli krádeže motorové nafty, ke které došlo z pondělí na úterý na parkovišti u silnice v obci Žiželice na Žatecku. Neznámý pachatel si tam vytipoval zaparkovaný nákladní automobil zn. MAN a z jeho nádrže odčerpal 400 litrů motorové nafty v hodnotě 14 000 Kč. Poškozením víčka nádrže způsobil škodu ve výši 1 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 
Víkendoví opilci
V pátek, krátce před půlnocí, kontrolovali žatečtí policisté v obci Holedeč řidiče osobního automobilu zn. Opel Vectra. Řidič nejenže hlídce nepředložil doklady k řízení vozidla, ale navíc policisté zjistili, že je opilý. Provedeným odborným měřením přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 35 promile alkoholu v dechu a následně 1, 20 promile. Devětadvacetiletého řidiče proto policisté zadrželi a přepravili na služebnu. Zakázali mu další jízdu a předali předvolání k výpovědi. Následně jej propustili na svobodu. V pondělí, již ve střízlivém stavu, mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Podobný scénář má i další případ opilého řidiče, kterého policisté kontrolovali v sobotu brzy ráno v žatecké ulici Volyňských Čechů. Čtyřicetiletý muž za volantem osobního vozidla zn. Citröen nejprve nadýchal 1, 44 promile a poté 1, 54 promile. Stejně jako jeho opilého kolegu policisté zadrželi, předvedli na služebnu a předvolali jej na úterý, kdy mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Dalšího opilce za volantem přistihli policisté v úterý ráno mezi obcemi Radonice a Kystra na Lounsku. Řídil osobní vůz zn. Opel Corsa. Provedená dechová zkouška prokázala, že řidič požil alkoholické nápoje. První měření ukázalo hodnotu 2, 48 promile alkoholu v dechu a druhé 1, 5 promile. Dále policisté zjistili, že 24letý muž (cizinec) užil kontrolované vozidlo bez souhlasu jeho majitele. Opilého řidiče umístili policisté do cely předběžného zadržení a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.   
 
Poničil auto, čelí trestnímu stíhání
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu poškození cizí věci 64letému muži z Loun, který v polovině září poničil v lounské ulici Kosmonautů zaparkovaný vůz zn. Seat Ibiza. Na parkovišti pro kolmá stání u něj poškrábal levé přední a zadní dveře a levý zadní blatník. Způsobil tím škodu za 10 tisíc korun.
 
Z auta zmizelo nářadí
 
Do nákladního vozidla zn. Opel Movano, zaparkovaného v Alšově ulici v Žatci, vnikl z pondělí na úterý dosud nezjištěný pachatel. Přisvojil si ruční elektrické nářadí v hodnotě 30 000 Kč a poškozením zámku způsobil škodu ve výši 1 000 Kč. Dále odcizil zadní registrační značku vozidla. Na případu již policisté pracují, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Nářadí bylo odcizeno i z garáže
 
Policisté šetří vloupání do garáže na soukromém pozemku jednoho domu v Černochově. Dosud nezjištěný poberta se tam vloupal z neděle na pondělí a odcizil různé elektrické nářadí v hodnotě 14 500 Kč. Pokud bude dopaden, hrozí mu trestní stíhání nejen z přečinu krádeže, ale také z porušování domovní svobody.  
 
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. listopadu 2013
 

vytisknout  e-mailem