Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež chmele

LOUNY - Zemědělci způsobili škodu přesahující sto tisíc korun. 

Policistům se podařilo objasnit krádež chmele z konce září minulého roku (více zde). Z tohoto trestného činu již obvinila dva muže ve věku 25 a 51 let z Lounska, kteří tehdy násilným způsobem vnikli do česačky chmele v jedné obci poblíž Loun a následně odcizili 11 žoků sušeného chmele o celkové váze 656 kg. Majiteli tím způsobili škodu za 113 980 Kč. Obvinění obratem chmel prodali za částku 40 000 Kč. Na případu policisté i nadále pracují, oba obviněné muže stíhají na svobodě.

Obviněn z novoroční havárie

Policejní komisař stíhá 18letého mladíka z Podbořan, který 1. ledna 2014, kolem druhé hodiny ráno, havaroval u obce Raná na Lounsku. Za volantem osobního automobilu se na silnici I/28, ve směru od Mostu na Louny, plně nevěnoval řízení a vyjel mimo komunikaci do levého silničního příkopu. Provedenou dechovou zkouškou policisté zjistili, že mladík řídil opilý. Nejprve mu naměřili 1, 20 promile alkoholu v dechu a následně 1, 15 promile. V těchto dnech byl mladý řidič obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Okradené ženy v prodejnách

Do prodejny Penny Market v lounské ulici J. Fouska vyjížděli včera, krátce před polednem, policisté k okradené ženě. Dosud nezjištěný pachatel využil nepozornosti poškozené, která se  na okamžik vzdálila od nákupního košíku a odcizil jí kabelku s věcmi, jež měla zavěšenou na vozíku. Žena středního věku škodu vyčíslila na 11 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, po zloději pátrají.

V pátek odpoledne byla okradena žena středního věku v jedné prodejně s oblečením v lounské ulici Václava Majera. Dosud nezjištěný pachatel jí v nestřeženém okamžiku odcizil z odložené kabelky koženou peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Připravil ji tak o celkem 2 250 Kč. I v této věci zahájili policisté úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Zmizely popelnice ve sběrně?

Do bývalého objektu jedné firmy v žatecké ulici Osvoboditelů vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Po překonání oplocení odcizil z areálu celkem deset kusů plechových popelnic o objemu 120 litrů. Poškozené firmě způsobil svým jednáním škodu za 4 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. ledna 2014

 

 

vytisknout  e-mailem