Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež dodávky

TEPLICKO - Žena ukradla auto, pak prodala čtyřkolku, která byla naložená uvnitř; Vyhýbal se vězení a další zprávy. 

Objasněná krádež dodávky

     Z přečinu krádeže byla obviněna 25letá žena, která je podezřelá, že koncem loňského října na sídlišti v Krupce využila skutečnosti, že majitel nezamkl svou dodávku a nechal klíče v zapalování. S autem, v jehož nákladovém prostoru byla uložena dětská čtyřkolka, pak odjela na Ústecko, kde čtyřkolku prodala.

     Dodávku pak odstavila ve Všebořicích, kde byla později nalezena. Policistům se podařilo ustanovit totožnost podezřelé a vypátrali i ukradenou čtyřkolku, která byla i s dodávkou vrácena majiteli. Ženě, která je v podmínce za předchozí trestnou činnost, hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

Vyhýbal se vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt za mřížemi 46letému muži, který byl v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Nástupu do vězení se ale vyhýbal, a tak po něm bylo vyhlášeno pátrání. Nyní už je za mřížemi, kam mu bylo doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Úvěry nesplácí, dluží desítky tisíc

     Až dva roky by mohl strávit za mřížemi 24letý muž, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že prostřednictvím obchodního zástupce, případně webových stránek různých společností poskytujících nebankovní půjčky, uzavřel nejméně v deseti případech úvěrové smlouvy, které nesplácí. Při uzavírání smluv navíc uváděl nepravdivé informace o svých finančních závazcích, celkem si půjčil přes sto dvacet sedm tisíc korun a v rozporu se smluvními závazky splatil jen třináct tisíc.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 19:00 hodin dne 11. února do 10:40 hodin dne 14. února 2022 v Krupce, ul. Karla Čapka na příčném parkovacím stání před č. p. 242. Neustanovený řidič měl poškodit přední nárazník zaparkovaného vozidla Kia Stonic a z místa odjet, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy pořízené v době nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

18. února 2022, mjr. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem