Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněna krádež, o které firma nevěděla

TEPLICE - Policisté objasnili krádež,o které poškozená firma nevěděla, Pozor na své věci v MHD, Neplatil na své 3 děti...  

Policisté z Bíliny objasnili krádež, o které poškozená firma nevěděla
 
To, že policisté vyšetřují krádeže, které nahlásí na policii okradení lidé, je běžné. Kuriozní situace vznikla v Bílině, kdy policisté přišli na zloděje stavebnin, kdy poškozená firma o této krádeži nevěděla. Policisté vyslýchali pro jinou trestnou činnost 26ti letého muže z Bíliny. Při výslechu se podařilo zjistit, že muž má v průběhu prosince na svědomí i sérii krádeží v prodejně stavebnin. Policisté však žádnou nahlášenou krádež z této prodejny neměli. Vyrozuměli proto majitele prodejny, který poskytl kamerové záznamy ze dnů, kdy mělo ke krádežím docházet. Ne těch pak bylo jednoduché zloděje identifikovat. Následně byly udělány prověrky v bílinských bazarech, kde bylo zajištěno několik věcí pocházejících z těchto krádeží. Jednalo se o brusné kotouče,  plynové hořáky a vrtáky. Zloději bylo sděleno podezření z krádeže. Přitom v červnu 2008 vyšel z vězení, kde strávil 22 měsíců taktéž za majetkovou trestnou činnost.
 
Pozor na své věci v MHD
 
 O peněženku s finanční hotovostí a občanským průkazem přišla 64 letá žena v Teplicích na Benešově náměstí. Neznámý pachatel využil příjezdu autobusu na zastávce MHD a při tlačenici u předních dveří odcizil ze zavěšené kabelky na levém rameni peněženku. Policisté varují občany, aby si v hromadných dopravních prostředcích své věci pečlivě střežili, neboť zloději využívají ke krádeži právě tlačenic při vystupování a nastupování.
 
Neplatil na své 3 děti
 
Ze zanedbání povinné výživy byl obviněn 30ti letý muž z Teplic. Ten jako otec tří dětí ve věku 4 až 9 let neplní svou zákonnou povinnost platit výživné v celkové výši 4300,-Kč každý měsíc. Dluh se za období od ledna 2009 do současné doby vyšplhal na téměř 50 tisíc korun. Nyní mu hrozí za spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy až 1 rok odnětí svobody.
 

por.Bc.Ilona Novotná

13. ledna 2010

vytisknout  e-mailem