Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež v elektrárně

LOUNY - Obviněni dva mladíci... 

Od konce května letošního roku vyšetřovali policisté vloupání do stavební buňky a kontejneru na barvy v objektu počeradské elektrárny. V minulých dnech zjistili, že uvedený skutek má na svědomí dvojice mladíků ve věku 25 let z Mostecka, která tehdy pro poškozenou firmu pracovala. Muži se vloupali do kontejneru, odkud nakonec nic neodcizili, a dále do stavební buňky s nářadím. Přisvojili si vibrační  a úhlové brusky, ruční pístové čerpadlo, ochranné přilby, montérky, horolezecké vaky, protipádové zařízení, různé kabely a další věci, čímž způsobili škodu za téměř 25 tisíc korun. Tohoto jednání se mladíci dopustili i přesto, že oba již byli za trestný čin krádeže odsouzeni Okresním soudem v Karlových Varech. V této věci je komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu krádeže a vyšetřuje je na svobodě.      
  
Zloděj v zahrádkářských chatkách
 
Do zahrádkářské kolonie v žatecké ulici Libočanská cesta vnikl v minulých dnech neznámý poberta. V lokalitě Bílý vrch přestříhal oplocení a násilným způsobem vnikl do dvou zahradních chatek. Odnesl si odtud hlavně potraviny, ale také třeba dětské hračky. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 3 160 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
Okrádala společnost, kde pracovala
 
Šestačtyřicetiletou ženu ze Žatce stíhá policejní komisař z trestného činu podvodu. Obviněná pracovala jako účetní  jedné pražské firmy s provozovnou v Žatci, kde se nezákonně obohacovala. Do daňových dokladů vkládala fiktivní faktury a cestovní doklady, za něž neoprávněně čerpala finanční prostředky společnosti. Poškozenou firmu tak okradla nejméně o částku 213 820 Kč. Obviněnou vyšetřuje policejní komisař na svobodě.
 
Ujížděl policistům
 
Zřejmě čisté svědomí neměl řidič osobního automobilu zn. VW Golf, kterého ve Svatováclavské ulici v Žatci stavěla hlídka tamních policistů. Neuposlechl signálu k zastavení pomocí červeného nápisu STOP na majáku služebního vozidla a ujížděl směrem na Most, Postoloprty a Louny. Ještě za pomoci hlídky postoloprtských policistů byl na hlavní silnici R7, poblíž benzinové čerpací stanice KONTO u obce Březno, policisty zadržen. Ti následně zjistili, že řídil neoprávněně, neboť má Okresním soudem v Mostě vysloven zákaz řízení motorových vozidel od 17. dubna letošního roku až do 28. června roku 2014. Proto mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za tento přečin až tříletý trest odnětí svobody.     
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. srpna 2012

vytisknout  e-mailem