Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež v prodejně

LOUNY - Zloděj byl zakrátko dopaden. 

Jen několik hodin od spáchání skutku se lounským policistům podařilo dopadnout zloděje. Ten se z neděle na pondělí vloupal ve středu města Loun do jedné prodejny s dětským zbožím. Po vypáčení zásuvky odcizil z obchodu peníze a dále poškodil zařízení prodejny. Svým jednáním tak způsobil škodu za cca 60 tisíc korun. Komisařem služby kriminální policie a vyšetřování již byl obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. V páchání trestné činnosti není 29letý muž žádným nováčkem, na svědomí má i další trestnou činnost, za kterou byl již soudem odsouzen.

Distribuoval pervitin

Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 33letého muže z Lounska, který distribuoval pervitin. Nejméně od léta roku 2014 drogu zakoupil či jinak si opatřil od dosud neustanovených osob a následně ji prodával či poskytoval zdarma koncovým uživatelům na různých místech v Lounech. Pervitin distribuoval v desítkách případů. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Odcizená jízdní kola

O tři svá jízdní kola přišla rodina ve Svatováclavské žatecké ulici. V pátek zvečera vyšrouboval neznámý pachatel petlici zámku na dveřích sklepní kóje, odkud odcizil dámské a pánské kolo a dětský bicykl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Krkavčí otcové neplatí na syna

Svoji zákonnou povinnost k vlastnímu synovi se rozhodl neplnit krkavčí otec z Podbořanska. Výživné ke svému dítěti má stanovenou lounským soudem již od dubna roku 2014 a k rukám matky do současné doby dluží již přes 49 000 korun. Proto policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení za přečin zanedbání povinné výživy. Za toto mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 5. října 2016

 

 

vytisknout  e-mailem