Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná krádež zemědělské techniky

LOUNY - Kradené věci zajistili policisté ve sběrně. 

Policistům se podařilo objasnit případ krádeže zemědělské techniky ze začátku ledna tohoto roku v Chrabercích u Loun (více zde). Z uvedeného trestného činu obvinila dva muže ve věku 24 a 30 let z Lounska, kteří neuzamčenými vraty neoprávněně vjeli osobním vozidlem na oplocený pozemek jednoho domu a odcizili volně uložené zemědělské nářadí. To následně prodali v jedné sběrně na Lounsku, kde jej později policisté zajistili. Kromě přečinu krádeže jsou muži stíháni i pro trestný čin porušování domovní svobody. Jejich vyšetřování probíhá na svobodě.

Maří výkon a přestupky páchá dál 

V úseku zákazu stání kontrolovali policisté v podbořanské ulici Přátelství řidiče osobního automobilu zn. Škoda Felicia. Zjistili, že 26letý mladík za volantem vozidla nejen spáchal přestupek, ale vůz řídil i přesto, že má uložen Městským úřadem v Podbořanech zákaz řízení motorových vozidel. Ten mu platí od 17. července roku 2013 na dobu 14 měsíců. Proto mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ze stejného trestného činu sdělili policisté podezření i 29letému muži z Podbořanska, který v pondělí večer neoprávněně řídil v obci Kryry motocykl zn. Jawa Babeta. Při silniční kontrole policisté zjistili, že mladík vykonal jízdu i přesto, že mu byl trestním příkazem Okresního soudu Rakovník uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu 24 měsíců, počínaje dnem 15. února 2013. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až tříleté odnětí svobody. 

Opilý usedl za volant

O víkendu kontrolovali policisté mezi obcemi Blšany a Pšov na Podbořansku řidiče osobního vozidla zn. Škoda Felicia. Provedenou dechovou zkouškou zjistili, že mladý muž usedl za volant opilý. Přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 52 promile alkoholu v dechu a následně 1, 59 promile. Vzhledem k jeho stavu mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Devětadvacetiletému mladíkovi nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Neplatí na dcery

Krkavčího otce z Vysočiny stíhá policejní komisař pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Od listopadu roku 2012 neplatí výživné na své dvě dcery, ač je k tomu ze zákona o rodině povinen a bylo to v jeho možnostech a schopnostech. Tuto povinnost mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech, ale muž ji ignoruje. K rukám matky, která žije s dětmi na Podbořansku, již dluží 75 000 Kč. Obviněného vyšetřuje policejní komisař na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. ledna 2014

vytisknout  e-mailem