Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež

CHOMUTOVSKO - Totožnost neznámého útočníka zjistili kriminalisté za dva dny; Seniorka podváděla. 

Za dva dny objasnili chomutovští kriminalisté loupež, ke které došlo na konci února v Kadani. Neznámý pachatel tam pozdě večer před panelovým domem přepadl mladou ženu, která se vracela z odpolední směny. Dotyčnou, která šla po chodníku, měl zastavit tak, že jí přiložil dlaň na hrudník. Přitom jí řekl, aby mu dala peníze nebo telefon. Když odmítla a chtěla se bránit, měl ji útočník chytit pod krkem. Na to zareagovala křikem, načež ji muž pustil, vulgárně jí vynadal a z místa odešel.

Napadená žena událost oznámila na tísňovou linku policie, která se případem začala zabývat. V následujících dnech se kriminalistům šetřením podařilo ustanovit podezřelého, jehož poté se souhlasem státního zástupce zadrželi. Jedná se o 23letého muže, který pobývá v okrese Chomutov. Vyšetřovatel ho již obvinil ze spáchání zločinu loupeže. Pokud mu soud vinu prokáže, může mu uložit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Seniorka podváděla

Podezření ze spáchání úvěrového podvodu čelí 67letá žena. Podle zjištění policistů měla dotyčná v létě loňského roku v prodejně elektra na Chomutovsku uzavřít úvěrovou smlouvu o revolvingovém úvěru. Seniorka si totiž chtěla pořídit notebook v hodnotě přes 26 tisíc korun, na který neměla peníze. Ve smlouvě o úvěru pak lživě uvedla, že její měsíční příjem činí 25 tisíc korun, přičemž však pobírala pouze důchod ve výši kolem 9 tisíc korun. Zřejmě jí tedy bylo jasné, že měsíční splátky úvěru nebude schopna ze svého příjmu hradit, což se posléze potvrdilo. Úvěrová společnost se po pár měsících obrátila na policii a seniorce z Lounska kvůli podvodnému jednání hrozí podle zákona až dvouleté odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 8. března 2023

vytisknout  e-mailem