Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež

DĚČÍN - Fingovaná nehoda; Ze sklepa do sběrny 

Loupež, která se odehrála koncem dubna ve Velkém Šenově, objasnili v těchto dnech díky usilovné práci kriminalisté z Rumburku. Ta se odehrála tak, že osmašedesátiletého pána kdosi v nočních hodinách paralyzoval neznámou látkou, kterou mu nastříkal do obličeje, a pak mu sebral z náprsní kapsy peněženku, ve které měl uloženo tisíc korun, platební kartu a doklady. Následně ještě vybral v bankomatu dalších bezmála deset tisíc korun. Čtyřiadvacetiletý mladík z Varnsdorfu, který by měl mít tento zavrženíhodný skutek na svědomí, již čelí obvinění ze zločinu loupeže a tím pádem i hrozbě až desetiletého vězení.
 
 
Fingovaná nehoda
 
Ne každá dopravní nehoda se odehraje tak, jak ji účastníci oznámí. Zvláště pak v případě, kdy se dva filutové dohodnou, že tak trochu pustí žilou pojišťovně. Vyprávět by o tom mohl osmačtyřicetiletý muž a čtyřiatřicetiletá žena z Děčínska. Ti už vědí, že fingovat kolizi za účelem finančního přilepšení se může velmi nevyplatit. Oba již mají od děčínských kriminalistů sděleno obvinění pro trestný čin pojistného podvodu. Představa, že by mohli skončit za mřížemi až na pět let, určitě moc příjemná není.
 
 
Ze sklepa do sběrny
 
Policisté z obvodního oddělení z Benešova nad Ploučnicí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody dvaadvacetiletému mladíkovi. Ten se před několika dny vloupal do sklepa jednoho místního domu, kde sebral dvoje funkční akumulační kamna. Ty pak znehodnotil odstraněním izolačních prvků a skončily ve sběrně. Výtečník může pro změnu skončit v nápravném zařízení a to na dobu až tří let. Škoda, kterou způsobil, se pohybuje kolem hranice osmi tisíc korun.
 
 
 
 
18. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem