Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež

LITOMĚŘICE – Teprve 16letí mladíci si vyhlédli seniorku... 

V polovině tohoto měsíce byla ve večerních hodinách na jedné z litoměřických ulic přepadena 70letá žena. Vyhlédli si jí dva mladíci, kteří se chtěli zmocnit její kabelky. Při násilném jednání mladíků seniorka utrpěla poranění. Když jí na pomoc přispěchal její partner, útočníci z místa utekli. Na základě operativního šetření se je podařilo oba v krátké době vypátrat. Ukázalo se, že jde o dva 16leté mladíky z Litoměřic. Na sklonku uplynulého týdne si převzali obvinění pro trestný čin loupeže. Trestní stíhání jednoho z mladistvých probíhá na svobodě, druhý je stíhán vazebně, neboť to nebyl jeho první prohřešek.

Sběrači železa

Až dvouleté vězení hrozí dvojici mužů ve věku 27 a 36let z Roudnicka za krádež kabelů elektroinstalace. Na přelomu roku vnikli společně do areálu jedné roudnické společnosti, kde odcizili ze zde zaparkovaného pracovního stroje kabely elektroinstalace. Svým jednáním způsobili škodu za více než 100 tisíc korun a stroj učinili nepoužitelným. V uplynulém týdnu se podařilo oba sběrače vypátrat. Vidina snadného výdělku se tak mužům rozplynula, navíc si od policistů „vysloužili“ sdělení podezření z trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Krádež včelstva
 

V uplynulých dnech přijali litoměřičtí policisté oznámení o krádeži včelstev na Žalhosticku. Neznámý pachatel odcizil 3 kompletní včelstva včetně úlů. Škoda je vyčíslena na 18 tisíc korun. Po pachateli krádeže i odcizených včelách policisté pátrají.


Litoměřice, 25. 3. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem