Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněná loupež

KRAJ - Policistům se podařilo dopadnout pachatele za necelý 1,5 měsíc. 

Krajští kriminalisté včerejšího dne obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež dva muže ve věku 52 a 53 let. Kladou jim za vinu, že v polovině ledna mezi hlavním nádražím a terminálem v Hradci Králové fyzicky napadli 42letého muže, kterému odcizili igelitovou tašku s lahví vína. Přestože mu způsobili závažná poranění, podařilo se napadenému muži utéci. Zraněného muže ležícího na lavičce zastávky MHD před vlakovým nádražím nalezl druhý den ráno náhodný chodec, který mu zavolal záchrannou službu. Zranění napadeného muže si vyžádalo urgentní operativní řešení s následnou hospitalizací. Policistům se podařilo oba muže ustanovit a po necelém 1,5 měsíci od spáchání činu je obvinit. Protože starší z nich je již nějakou dobu hospitalizován v nemocnici s vážným onemocněním, mohli jen mladšího zadržet a podat na něho podnět na uvalení vazby.  
Ze znaleckého posudku vyplynulo, že poškozený muž utrpěl zranění, které lze považovat za život ohrožující s poškozením důležitého tělního orgánu. 
Jelikož obvinění muži proti jinému užili násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci a činem způsobili poškozené osobě těžkou újmu na zdraví, hrozí jim oběma trest odnětí svobody na 5 až 12 let.

por. Iva Kormošová
22.2.2023, 9.40

vytisknout  e-mailem