Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež benzinky

LOUNY - Aktéři páchali tuto kriminalitu i za hranicemi okresu. 

Policisté objasnili loupež benzinové čerpací stanice v Žatci, ke které došlo 10. března letošního roku. Tehdy vstoupil do prostoru prodejny pachatel maskovaný černou kuklou na obličeji, na obsluhu namířil pistoli a požadoval peníze. Když mu byla vydána finanční hotovost, řekl si ještě o karton cigaret. Poté z místa utekl směrem na Staňkovice. V minulých dnech se kriminalistům podařilo pachatele dopadnout. Jedná se o muže (77. ročník) z Podbořanska, kterého na místo loupeže přivezl osobním motorovým vozidlem jeho komplic (92. ročník) po společné domluvě. Po vykonané loupeži nasedl k spolupachateli zpět do auta a společně pak odjeli. Oba aktéři (již dříve trestaní) byli z uvedeného skutku obviněni a nyní se nacházejí ve vazbě. Případ dále vyšetřují plzenští kriminalisté, neboť obvinění, ještě s dalším komplicem, páchali obdobnou trestnou činnost i v jejich regionu.

Krátil daně

Osmadvacetiletého muže pobývajícího na Lounsku obvinil v těchto dnech komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Uvedeného skutku se dopustil tím, že v prostorách provozovny v Lounech skladoval cigarety a tabákové směsi bez nálepek k jeho označení pro daňové účely. Tímto jednáním způsobil České republice zastoupené Celním úřadem škodu na spotřební dani v hodnotě nejméně 67 860 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Motocykl řídil opilý

V podnapilém stavu řídil motocykl 63letý muž ze Žatecka. Když jej v tamním regionu kontrolovali dopravní policisté, zjistili, že motorista řídil dopravní prostředek pod vlivem alkoholu. Provedenou dechovou zkouškou mu postupně naměřili 1, 28 promile, 1, 64 a 1, 36 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění mu proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Ze sklepa zmizelo kolo

V minulých dnech vnikl do sklepní kóje jednoho panelového domu v lounské ulici Kpt. Nálepky dosud neznámý pachatel. Odcizil pánské jízdní kolo a poškodil dveře dalších sklepních kójí. Celková škoda byla vyčíslena na 26 700 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

 nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. června 2015

  

   

vytisknout  e-mailem