Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež na čerpací stanici

CHOMUTOV - Za dva měsíce osmnáct objektů, Domů bez peněz..... 

Objasněná loupež na čerpací stanici
Od nedělního podvečera pátrali chomutovští policisté po pachateli, který přišel do provozovny benzínové čerpací stanice na Písečné a po pracovnicích požadoval vydání peněz. Muž měl obličej zakrytý šátkem, přistoupil k pultu a z kapsy vytáhl střelnou zbraň, kterou ohrožoval pracovnice. Nakonec sebral odloženou obálku s tržbou a z místa utekl. Policisté po intenzivním pátrání zjistili, že uvedenou loupež má na svědomí 33letý muž z okresního města. Jde o muže, který má s porušováním zákona bohaté zkušenosti. Za loupež byl odsouzen již v roce 2002 k trestu odnětí svobody v délce devět roků, z výkonu trestu se vrátil v loňském roce. Šetření dále prokázalo, že muž je závislý na pervitinu. V bytě, kde v současné době bydlí, byla provedena domovní prohlídka. Při ní policisté nalezli i věci pocházející z loupeže a dále pak i repliku revolveru, který při loupeži použil. Peníze stihl utratit. Pachatel se při výslechu k činu doznal. Policejní komisař ho obvinil z loupeže a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství bude podán návrh na jeho vzetí do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Za dva měsíce osmnáct objektů
Třináct vykradených rekreačních chat, dvě zahrádky, dva rodinné domy a včelín na Kadaňsku a Klášterecku má na svědomí 54letý muž z okresního města. S trestnou činností začal na začátku října letošního roku a pokračoval až do doby, kdy byl v minulém týdnu zadržen policisty. Seznam odcizených věcí je opravdu různorodý. Kromě nářadí, oblečení, potravin, sladkostí, obuvi, zmizely i hodiny, vařič, přehrávač a kompoty. Z rodinného domu sebral majitelce soupravu čepice a límce ze zlaté lišky a z jedné chaty dokonce odnesl odložené spodní prádlo majitelky. Celková škoda se vyšplhala na téměř 103 tisíc korun. Pachatel byl obviněn hned z několika trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a pokusu krádeže. Obvinění si převzal a po nezbytných úkonech byl umístěn v policejní cele. Na státní zastupitelství putoval návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudkyně Okresního soudu Chomutov byl pachatel eskortován do vazební věznice v Litoměřicích.  
 
Domů bez peněz
V čekárně autobusového nádraží v Kadani odcizil neznámý pachatel z kabelky poškozené peněženku. Žena, která zde prováděla úklid, odložila tašku na lavičku a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Kdosi této skutečnosti využil, peněženku s hotovostí sebral a z místa utekl. Poškozená vyčíslila škodu na 890 korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Muž měl štěstí
Na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří se dostavil místní obyvatel a oznámil, že byl při návštěvě baru v Polní ulici okraden. Při výpovědi uvedl, že mu zloděj odcizil z kapsy u kalhot pánskou peněženku s hotovostí a doklady. Škodu upřesnil na 2650 korun. Vyšetřování krádeže mohli policisté záhy ukončit. Muž o několik dní později přišel upřesnit, že peněženku ztratil, ale byla mu v pořádku vrácena, nechyběly doklady ani peníze. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, bylo vyšetřování krádeže odloženo. 
   
Porušil zákaz
Poblíž čerpací stanice v Jirkovské ulici kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Renault Megane. Řidič, teprve 18letý mladík z Chomutova, nemohl předložit ke kontrole svůj řidičský průkaz. Lustrace následně prokázala, že má Magistrátem Chomutov vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v březnu příštího roku. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
5. prosince 2012   
prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem