Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná loupež v bance

LOUNY – Spáchal ji dosud netrestaný muž z Lounska.  

Ve středu, 27. listopadu 2013, kolem 17. 15 hodin, došlo v pobočce Komerční banky v Žatci k trestnému činu loupeže. K pokladně přistoupila osoba maskována velkými slunečními brýlemi a šátkem přes tvář a pracovnici na přepážce předložila lístek s žádostí o vydání finanční hotovosti. Pokladní si přitom všimla, že v tašce mohla ukrývat zbraň, neboť zakrytý předmět připomínal rukojeť pistole. Po vydání peněz pachatel z místa odešel. Ke zranění žádných osob nedošlo (více zde).  
 
Policisté ihned po nahlášení případu rozjeli intenzivní pátrání, žádost o pomoc s popisem pachatele a kamerovým záznamem zveřejnili v médiích. Díky jejich vstřícnému jednání a pomoci občanů, kteří na zveřejněnou výzvu zareagovali, vytipovali kriminalisté muže, který mohl být potencionálním pachatelem. Operativními prostředky se jim podařilo získat důkazy, které domněnky kriminalistů potvrdily.
 
V úterý, 4. února 2014, zadrželi 39letého muže žijícího na Lounsku, kterého následně komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu loupeže a zároveň na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Tu na obviněného soudce uvalil. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody na dvě léta až deset let.   
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 6. února 2014

vytisknout  e-mailem