Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněná rozsáhlá trestná činnost

Jihočeský kraj - Jeden mladík stačil během půl roku páchat rozsáhlou trestnou činnost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Mladého muže (22 let), který přepadával se zbraní v ruce provozovny na Českobudějovicku, již mají v rukách kriminalisté.
 
Nejprve začal s krádeží vloupáním do skladu hudební aparatury, kde v prosince loňského roku odcizil dvě kytary, bicí nástroje za cca 16 000 korun.
 
Pak se začal „věnovat“ loupežím na benzinových čerpacích stanicích. V polovině února, krátce po 21. hod. vstoupil do prodejny BČS ve Velešíně, kde pod pohrůžkou střelné zbraně, požadoval vydání peněz. Na důraz svého jednání vystřelil do vzduchu. Zaměstnankyně vydala hotovost v řádech několika tisíc korun.
 
Další případ loupežného přepadení na benzinové stanici provedl první den měsíce března, kdy si vyhlédnul provozovnu v Nové Vsi. Ve večerní době se zbraní v ruce provázenou jedním výstřelem, požadoval vydání hotovosti. Zde získal hotovost v řádech tisíců korun.
 
Poslední svou akci si připravil v polovině června, kdy se opět vloupal do stejného skladu hudební aparatury jako v prosinci a odcizil kovový kufřík s mixažním pultem, elektrické kabely a tři mikrofony.
 
Českobudějovičtí kriminalisté díky své velmi dobré místní a osobní znalosti zjistili, kdo má krádež na svědomí. Podezřelého zadrželi a během výslechů se jim pod tíhou důkazů ke svým předchozím činům doznal.
 
Včera si z rukou vyšetřovatele převzal sdělení obvinění ze spáchání zločinu loupeže a přečinu krádeže.
 
nprap.  Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
22. srpna 2012

vytisknout  e-mailem