Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněna rozsáhlá trestná činnost

České Budějovice - Kriminalisté objasnili rozsáhlou trestnou činnost 32letého muže. (Hlasová schránka 974 221 116) 

 
Českobudějovická kriminální policie úspěšně bojuje proti výrobcům a distributorům drog.
 
Poslední zdařilé zadržení osoby se uskutečnilo v krajském městě. Zde 32letý podezřelý od loňského prosince do konce ledna letošního roku neoprávněně další osobě prodal nejméně v deseti případech drogu pervitin o množství více jak deseti gramů za částku převyšující 150 000 korun.
Dále na Českokrumlovsku vyráběl drogy k následné distribuci a při domovní prohlídce u něho bylo zadrženo více 4 300 miligramů, taktéž měl v bytě chemikálie na výrobu drog. Na základě souhlasu státního zástupce byl podezřelý zadržen a umístěn do vyšetřovací vazby. Kriminalisté však objasnili předešlé trestné jednání uvedeného muže, který se kromě výroby a distribuce drog živil i překupnictvím kradených věcí. Do současné doby mu bylo prokázáno, že nakoupil a následně prodal speciální horské jízdní kolo Coratex, malý moped Babetta, pracovní zemní stroj Dynajej, kopírku Canon, vltavíny a polodrahokamy vše v celkové hodnotě 372 000 korun. V neposlední řadě nalezli kriminalisté při domovní prohlídce vojenskou opakovací pušku systému Mannlicher s větším množstvím nábojů.
 
V minulém týdnu si mladý muž vyslechl obvinění ze spáchání přečinů Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, Podílnictví a Nedovolené ozbrojování.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
24. srpna 2011

vytisknout  e-mailem