Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná série krádeží

TEPLICE - Pětice mužů má na kontě několik vloupání a krádeží aut; Povedený soused...  

Objasněná série krádeží
     Policisté objasnili sérii krádeží, ke kterým došlo začátkem letošního roku v Bílině. Majetkovou trestnou činnost měla na svědomí pětice mužů ve věku od 21 do 27 let, z nichž dva měli s paragrafy co do činění už v minulosti. V páchání trestné činnosti se podezřelí porůznu střídali, mají na svědomí například vloupání do vozidla ze začátku ledna, nebo krádež automobilu, který kvůli poruše odstavili v Bílině. V únoru se tři z podezřelých vloupali do osobního vozidla, z něhož odcizili dva kufry se speciálními přístroji na práci pod elektrickým napětím v hodnotě kolem30 tisíc korun.
     V krádežích pokračovali v různém složení i v březnu, kdy odcizili dvě osobní vozidla, z nichž jedno rozebrali a odevzdali do sběru, vloupali se do obchodu, ze kterého si odnesli několik balení slaných brambůrků, nebo vykradli osobní automobil. Do již jednou vykradeného obchodu se jeden ze spolupachatelů po týdnu vydal znovu a odcizil z něj peníze, alkohol a tabákové výrobky za více jak 30 tisíc korun.
     Podezřelí byli obviněni z přečinů krádeže spáchaných formou spolupachatelství, nejstaršímu, již v minulosti trestanému muži, přibylo i obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řídil totiž ukradené auto, ačkoliv má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Obviněným hrozí tresty odnětí svobody na dvě až tři léta.
 
Povedený soused
     Povedeného souseda mají nájemníci jednoho panelového domu v Trnovanech. Začátkem dubna jeden z obyvatel domu zjistil, že mu z kočárkárny zmizelo pánské horské kolo, koloběžka a skateboard. Policisté během vyšetřování případu zjistili, že věci v hodnotě šest tisíc korun odcizil jeden z nájemníků, který měl jako obyvatel domu k dispozici klíče od kočárkárny. Dvaadvacetiletému muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Je zloděj vášnivý čtenář?
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově vykradl úložný box na noviny. V nočních hodinách násilím vyhnul plechové víko boxu a odcizil z něj dvě desítky různých časopisů v hodnotě téměř 700 korun. Zda šlo o vášnivého čtenáře, nebo zloděj ukradl časopisy za účelem dalšího prodeje, teď budou vyšetřovat policisté. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude čelit trestnímu stíhání za přečin krádeže.
 
Vykradený autobus
     Nejen osobní vozidla, ale i jiné dopravní prostředky jsou často objektem zájmu „nenechavců“. Zatím neznámý pachatel se v Bílině vloupal do zaparkovaného autobusu, ze kterého odcizil několik tankovacích karet a doklady k autobusu. Poškozená společnost odhaduje způsobenou škodu na 400 korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dva roky za mřížemi.
 
Vloupání do chatky
     Až dvouleté vězení hrozí v případě dopadení zatím neznámému zloději, který se v Teplicích vloupal do zahradní chatky. Po překonání zámku vnikl do objektu, ze kterého si odnesl elektrickou pilu, kalové čerpadlo a elektrické zahradní náčiní. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na 12 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 21. 5. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem