Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasněna sériová trestná činnost

KLATOVSKO - Tři pachatelé z Ústecka objížděli kraje a vnikali v obcích do čtrnácti prodejen. Dva muži byli vzati do vazby. 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Klatovech provádí trestní řízení ve věci vloupání do prodejen potravin. Tři muži se dopouštěli vloupání do objektů prodejen na různých místech v Plzeňském a v Královohradeckém kraji.
     Usnesení o zahájení trestního stíhání převzali tři muži ve věku 25, 43 let a 50 letý let z Ústí nad Labem z pokračujícího přečinu krádež, v souběhu s pokračujícím přečinem poškození cizí věci, spáchané formou spolupachatelství.
     Uvedení muži v období od měsíce května do konce měsíce srpna letošního roku páchali trestnou činnost společně, podle téměř stejného scénáře. Když přijeli k místu vloupání, nejmladší muž čekal u prodejny v osobním vozidle a dva starší muži vnikli do prodejen. Kradli zejména cigarety, alkoholické nápoje a různé drogistické zboží. Při těchto přejezdech se vloupali nebo se pokusili o vniknutí i do 3 až 4 prodejen. Ve větším městě měli připravené další vozidlo, se kterým dva starší pachatelé odjeli. Odcizené věci a pomocné nástroje odvážel nejmladší muž a prodával věci dalším osobám a získané finanční prostředky si rozdělili.
     V noci z 10. na 11. července takto navštívili na Horažďovicku a Plánicku celkem čtyři prodejny. V noci z 29. na 30. srpna na Plzni-jihu a Klatovsku vykradli tři prodejny a do čtvrté se pokusili vniknout.
     V Královohradeckém a Pardubickém kraji je šetřeno pět případů vloupání do prodejen.
Policie šetří i další trestnou činnost, ke které došlo v Ústeckém kraji. Celkem bylo objasněno 14 skutků a škoda na odcizených věcech v byla vyčíslena na 747 281 Kč. a na řízení způsobili svým jednáním škodu 38 148 Kč.
     Na základě rozhodnutí soudu byli muži ve věku 43 a 50 let vzati do vazby, nejmladší muž je stíhán na svobodě.

 

nprap. Ladmanová Dana

5.11.2013

vytisknout  e-mailem