Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná toxikomanie

LOUNY - Na drogové dealery si policisté posvítili i o prázdninách.  

Další objasněné případy drogové problematiky mají na svém kontě lounští kriminalisté. Jejich realizaci připravovali několik měsíců a v průběhu prázdnin se jim podařilo zadržet další drogové dealery a také odhalit varnu pervitinu.
 
V červenci zadrželi v Podbořanech 27letého cizince, který se již nějakou dobu prodejem drog živil. Cca od března minulého roku distribuoval nejméně v 70 případech koncovým uživatelům za úplatu pervitin a také ubalené cigarety s marihuanou. Za sáček metamfetaminu inkasoval 500 Kč a za tzv. jointa nejméně 35 Kč za kus. Drogy prodával převážně v podbořanských hernách. Kriminalisté dealera cizí národnosti zadrželi a policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Obviněný je stíhán vazebně.
 
V této souvislosti policisté zadrželi i 28letou cizinku, která rovněž prodávala pervitin. V jedné podbořanské herně, kterou provozovala, distribuovala nejméně ve 20 případech za úplatu pervitin (500 Kč za sáček) a nejméně ve 130 případech ubalené cigarety s marihuanou (35 Kč za kus). I tuto dealerku obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vyšetřuje ji na svobodě.

Varnu pervitinu odhalili policisté v jednom obytném domě v Postoloprtech. Koncem července tam při výrobě drog zadrželi 36letého tamního muže. Ten ve svém bydlišti vyráběl cca od jara letošního roku, nejméně jednou za měsíc, z několika různých léků pervitin. Drogu vyráběl určitě v pěti případech, z jednoho varu měl 5 gramů pervitinu. Za předmětné období se tedy jednalo o nejméně 25 gramů uvedené drogy, kterou vyrobil pro svoji potřebu. Kromě výroby pervitinu pěstoval uvedený muž i konopí. V roce 2012 si rostliny vysadil v poli s kukuřicí u obce Výškov na Lounsku. Po jejich zpracování z nich vyrobil přesně nezjištěné množství marihuany. Při domovní prohlídce byly u dotyčného nalezeny chemikálie, komponenty a další věci určené k výrobě omamných a psychotropních látek. Dále policisté nalezli několik papírových krabic s usušeným konopím. Uvedeného muže obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a vyšetřuje jej na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 23. srpna 2013

Odkazy do noveho okna

toxi - domovní prohlídka

toxi - domovní prohlídka 

Detailní náhled

toxi - domovní prohlídka

toxi - domovní prohlídka 

Detailní náhled

toxi - domovní prohlídka

toxi - domovní prohlídka 

Detailní náhled

toxi - domovní prohlídka

toxi - domovní prohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem