Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněna velká krádež

TEPLICE - Krádež za 400 tisíc; Roztržitý oznamovatel...... 

Krádež za 400 tisíc
    Policejní komisař obvinil dva muže ve věku 49 a 33 let z Teplicka z trestného činu krádeže. Toho se dopustili v září letošního roku, kdy z prostor bílinských dolů odcizili téměř 12 tun girlandových válečků z pásových dopravníků, které následně prodali ve sběrně druhotných surovin. Celkem způsobili škodu 400 tisíc korun. Za protiprávní jednání jim hrozí vězení až na tři roky.

Roztržitý oznamovatel
    Svou roztržitost si nyní jistě vyčítá 34-letý muž, který si v jednom z teplických hypermarketů vybíral z bankomatu finanční hotovost. Svou platební kartu si sice vzal zpět, ale celkem 12 tisícovek, které si hodlal vybrat,  zapomněl  v bankomatu a odešel. Toho využil neznámý pachatel, který celý obnos odcizil. Pokud bude zloděj dopaden, bude obviněn z trestného činu krádeže  s trestní sazbou až do dvou let.

Úvěr neplatil
    Policejní komisař  obvinil  43-letého muže z Teplicka z   trestného činu úvěrového podvodu. Toho se dopustil, když v listopadu loňského roku uzavřel s poškozenou společností  úvěrovou smlouvu  s vydanou  kreditní kartou, kterou následně vybral necelých 35 tisíc korun. Do smlouvy však uvedl nepravdivé údaje a navíc neuhradil  smluvně dané měsíčné splátky. Nyní mu hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.

Dopadeni při činu
     V policejní cele čekají na obvinění dva muži ve věku 30 a 36 let, kteří se v Novosedlicích vloupali do dvou vozidel , ze kterých odcizili autorádio, hudební CD nosiče, sluchátka k mobilnímu telefonu a autonabíječku k počítači. Na základě telefonického upozornění svědků byli oba bezprostředně po činu dopadeni,  odcizené věci v celkové hodnotě téměř sedm tisíc korun policisté zajistili. Oběma zadrženým hrozí za spáchání trestného činu krádeže trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 

vytisknout  e-mailem