Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná vloupačka do bytu

LOUNY - Na svědomí ji má dvojice mladíků... 

Policistům se podařilo objasnit vloupání do jednoho bytu v lounském hotelu Oharka ze začátku září tohoto roku. Z uvedeného skutku obvinila dvojici mladíků ve věku 20 a 22 let z Lounska, která si po násilném vniknutí do uvedeného obydlí přisvojila finanční hotovost,mobilní telefon, drobné nářadí a další věci. Tito mladíci mají na svědomí i vloupačku do recepce tamní ubytovny, ze které odcizili drobné mince, cukrovinky a plechovkové pivo. Svým činem způsobili škodu přesahující 10 000 Kč. Oba mladíky nyní komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim až tříletý pobyt za mřížemi.

Do vězení se mu nechtělo

Již v červenci roku 2011 měl nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody třicetiletý muž ze Žatecka. Přestože výzvu k nástupu trestu převzal a do vězení měl nastoupit ihned, toto neučinil. Proto na něj vydal Okresní soud v Lounech příkaz k dodání do výkonu trestu. Na základě tohoto nařízení byl dne 29. října tohoto roku omezen na svobodě a následně dodán do věznice v Litoměřicích. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej v minulých dnech obvinil z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Toto usnesení si mladý muž převzal již ve výkonu trestu.

Agresor skončil v rukou policistů

V druhé polovině října napadl v žatecké ulici U Hřiště 18letý aktér o dva roky staršího mladíka. Ranou pěstí do obličeje mu způsobil roztržení horního i spodního rtu, vylomení jednoho předního zubu a poškození druhého. Poškozený musel vyhledat lékařské ošetření. V minulých dnech policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili agresivnímu mladíkovi podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až tříleté odnětí svobody.

Obviněni z podvodu

V červnu tohoto roku uzavřela 45letá žena z Podbořanska v jedné prodejně v Podbořanech smlouvu o úvěru na nákup notebooku v hodnotě 12 020 Kč. Při uzavírání smlouvy však uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání, o výši výdělku a také o telefonním čísle zaměstnavatele. Všechny tyto údaje jí poskytl 35letý komplic z Podbořan s tím, že telefonní číslo je jeho soukromé, a že v případě kontrolního telefonátu nepravdivé údaje potvrdí. Na základě těchto nepravdivých údajů byl ženě úvěr poskytnut. Šetřením vyšlo najevo, že se jednalo o podvod, z čehož byla následně jak uvedená žena, tak i její komplic policejním komisařem obviněni. Jejich stíhání je vedeno na svobodě.

Krádeže aut   

Policisté pátrají po odcizených vozidlech zn. Audi A3 a VW Golf 1K. Obě se ztratila z pondělí na úterý. První z nich ukradl dosud neznámý zloděj v obci Velemyšleves, čímž poškozenému způsobil škodu za 40 000 Kč. Druhý automobil byl odcizen v Postoloprtech, v části zvané Draguš. V tomto případě majitel vyčíslil škodu na 151 900 Kč. Policisté již v obou věcech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. listopadu 2012

 

 

vytisknout  e-mailem