Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněná vloupání

České Budějovice - Kriminalisté stíhání 29 letého mladíka za dva trestné činy. 

Dva případy vloupání má pravděpodobně na svědomí 29 letý mladík z krajského města, jehož trestnou činnost v současné době vyšetřují kriminalisté oddělení obecné kriminality z Územního odboru České Budějovice.

Nejprve koncem listopadu loňského roku vnikl do chodby panelového domu v centru města, kde se následně dostal do sklepní kóje. Zde ho zaujalo pánské kolo, které si následně přivlastnil.

Uběhly necelé dva měsíce a uvedené muž opět páchal trestnou činnost, tentokrát na českobudějovickém předměstí. Po vniknutí na zahradu rodinného domu se vloupal do zaparkovaného vozidla tovární značky BMW, kde nalezl vyšší finanční hotovost a další firemní příslušenství.

Celkem se způsobená škoda přiblížila k 100 000 korun.

Díky velmi dobré místní a osobní znalosti kriminalistů byl mladík vypátrán a zmíněná trestná činnost mu byla prokázána. Svého jednání se dopustil, ačkoli byl v posledních třech letech trestán a nějakou dobu si odseděl za mřížemi káznice.

V současné době je jeho trestní stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinů Krádež a Poškození cizí věci vedeno nevazebně.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. září 2019

vytisknout  e-mailem