Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná vloupání

TEPLICKO - Kradl recidivista se spolupachatelkou; O hotovost se rozdělili... 

Objasněná vloupání

     Prosetičtí policisté dopadli muže a ženu podezřelé z dvou vloupání, ke kterým došlo na přelomu roku v Teplicích. Šestatřicetiletý muž a jeho 35letá spolupachatelka po vzájemné domluvě vnikli na chodbu činžovního domu, kde odcizili dětský sportovní kočárek, následně se ve stejném vchodu vloupali do sklepa, ze kterého si odnesli koloběžku a telefon s faxem.

     Celková škoda byla vyčíslena na téměř 12 tisíc korun, ještě téže noci o několik ulic dál vnikli na pozemek u neobydleného domu, do kterého se pak pokusili vloupat, vyplašil je ale alarm, který při násilném vniknutí spustili, a tak místo činu opustili s prázdnou. Oba už si vyslechli sdělení podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, zatímco ženě hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody, její komplic, který už byl v minulosti 14krát odsouzen nejen u nás, ale i v Německu, si může „odsedět“ až tři roky.

 

O hotovost se rozdělili

     Z přečinu úvěrového podvodu byla obviněna 31letá žena, která pracovala jako obchodní zástupkyně společnosti poskytující nebankovní půjčky. Společně se stejně starým mužem se domluvili, že na jeho jméno sepíše smlouvu o úvěru a o získané peníze se rozdělí a jak se dohodli, tak se i stalo. Žena sepsala smlouvu o poskytnutí půjčky ve výši dvanáct tisíc korun, muž navíc do žádosti uvedl zkreslené údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Získané peníze si rozdělili, muž navíc úvěr vůbec nesplácí. Oběma spolupachatelům obviněným z úvěrového podvodu hrozí v případě uznání viny až dvouleté tresty odnětí svobody.

 

Na peníze neměla nárok

     O téměř 14 tisíc korun se neoprávněně obohatila 37letá žena, která neoprávněně pobírala sociální dávky. Podezřelá nesplnila svou zákonnou povinnost a úřadům neoznámila skutečnosti rozhodné pro trvání nároku na vyplácení sirotčího důchodu na dítě, které měla původně v péči. Přestože si byla vědoma, že rozhodnutím soudu došlo ke změně opatrovníka, po několik měsíců si vyzvedávala peníze, na které neměla nárok. Pokud uzná soud ženu vinnou ze spáchání přečinu podvodu, za kterého byla obviněna, hrozí jí až dva roky za mřížemi.

 

 

9. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem