Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasnéná vloupání na Chvaleticku

Policisté zadrželi tři mladíky 

Policisté na Chvaleticku přijali oznámení o vloupání do šatny jednoho sportovního areál a později do prodejny potravin. Provedeným šetřením zjistili, že způsob vniknutí do obou objektů je naprosto totožný, proto se od samého počátku domnívali, že se jedná o stejného pachatele.
Během vyšetřování padlo podezření na jednu tříčlennou partu, která byla v době vloupání do prodejny v jejím okolí spatřena. Všechny mladíky policisté vyhledali. Jedná se o devatenáctiletého muže a jeho šestnáctiletého a patnáctiletého kamaráda. Ti zřejmě nevěděli, jak naložit se svým volným časem. Při podání vysvětlení se za přítomnosti svých zákonných zástupců a sociální pracovnice přiznali, že se vloupali do prodejny v nedaleké obci na Chvaleticku. Zde se předmětem jejich zájmu staly cigarety, sušenky a energetické nápoje. Odcizené zboží si následně rozdělili rovným dílem. Na otázku policistů, zda nemají spojitost s vloupáním do sportovního areálu, se i k tomuto případu přiznali. Zde odcizili tři kopací míče, které po podání vysvětlení nepoškozené vrátili.
Dva mladiství jsou podezřelí z provinění krádeže, devatenáctiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním.
prap. Eva Maturová
4. března 2009

vytisknout  e-mailem