Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Způsobená škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. 

Policistům se podařilo objasnit sérii krádeží vloupáním do motorových vozidel na Podbořansku. Nejméně pět skutků spáchal osmnáctiletý mladík z Podbořan, který v průběhu listopadu vykradl čtyři osobní automobily v Podbořanech a jedno v blízkých Blšanech. Tři vozidla si vyhlédl na pozemku rodinných domů, kdy buď přelezl plot, či využil neuzamčené branky. Do dvou automobilů pak vnikl na prostranství před rodinnými domy a využil toho, že zřejmě nebyla uzamčena. Z vozidel si odnášel převážně různé nářadí, ale i fotoaparát, dalekohled, peněženku s finanční hotovostí a platební kartou a další věci. V jednom případě si zloděj z pozemku přisvojil i volně odstavené trekingové kolo. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála 60 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již uvedeného mladíka obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřování vede na svobodě.

Požár v Milošicích

První svátek vánoční vyjížděli policisté a hasiči k požáru soukromého objektu v Milošicích. V brzkých ranních hodinách tam začala hořet garáž, zřejmě od přilehlé udírny. Příčina požáru je dosud předmětem dalšího šetření. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, škoda bude vyčíslena dodatečně.

Nález munice

Dělostřelecký granát nalezl včera dopoledne muž středního věku z Vroutku. Munici objevil poblíž silniční komunikace v obci Mlýnce. Přivolal policisty, kteří místo zajistili a povolali služební pyrotechniky. Ti zjistili, že se jedná o cvičný dělostřelecký granát ráže 30 mm určený do protiletadlového kanónu. Munici převzali a odvezli k likvidaci.

Jak se zachovat při nálezu podezřelé munice?

  • s předmětem nemanipulovat
  • vyrozumět policii
  • zajistit nález  tak, aby k němu nebyl přístup
  • naleznou-li munici děti, vyrozumí o nálezu policii nebo dospělou osobu

Přivolaní policisté prozkoumají okolí nálezu, místo zajistí a přivolají pyrotechnika. Ten určí, zda se jedná o výbušninu, popřípadě o jakou, zda je nebezpečná a nález vyhodnotí. Buď ji zlikviduje na místě, a nebo ji odveze na bezpečné místo, kde je zlikvidována.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. prosince 2016

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem