Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Na svědomí je má teprve mladistvý hoch. 

Policisté zjistili, kdo má svědomí několik případů krádeží vloupáním do autobusů a jiných objektů na Lounsku. Tuto kriminalitu měl páchat teprve mladistvý hoch z lounského regionu. Koncem září například kradl v rodinném domě v Černčicích u Loun. Dovnitř vstoupil odemčenými dveřmi a z obchodu, který je součástí domu, odcizil elektrickou pokladnu s penězi, zboží a svazek klíčů. Způsobil tím škodu za téměř 3 000 Kč. O několik dní později se vloupal do dvou zaparkovaných autobusů na lounském autobusovém nádraží. Z kovových pokladniček si přisvojil peníze a z místa utekl. Škoda přesáhla 3 600 Kč. Dále má tento mladík na svědomí i vloupání do jednoho novinového stánku v Lounech. Odtud si odnesl různé sladkosti, elektronické náplně do cigaret, tabákové zboží, zapalovače a další věci. Způsobená škoda byla v tomto případě odhadnuta na téměř 3 000 Kč. Další vloupačku do autobusu měl hoch naplánovanou s odstupem pár dní od té předchozí. Autobus sice otevřel s úmyslem něco odcizit, ale nakonec svého jednání zanechal a z místa odešel. Začátkem října se v jedné obci u Loun pokusil odjet na zaparkované elektrotříkolce. Těsně předtím, než se pohnul z místa, byl však vyrušen a musel tak svého jednání zanechat. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Trestní stíhání probíhá na svobodě.
 
 
Kradl v zahrádkách

 

Všímaví policisté z lounského obvodního oddělení přistihli v minulých dnech muže středního věku, jak převáží do sběrny kovový materiál. Vytěžili jej a dalším prověřováním vyšlo najevo, že věci určené do sběru pocházejí z trestné činnosti. Před několika dny je uvedený muž odcizil v zahrádkách pod bývalým pivovarem v Lounech. Na pozemky vnikal opakovaně, kradl hlavně plechové sudy a kovové vany. Tohoto jednání se dotyčný (63. ročník) dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech odsouzen v prosinci roku 2011 pro trestný čin krádeže nepodmíněně na 18 měsíců a trest vykonal 24. července 2013. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté za uvedenou kriminalitu sdělili podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Vloupal se do domu, ukradl kolo
 
Do jednoho obytného domu ve Svatováclavské ulici v Žatci se v pátek pozdě večer vloupal 20letý mladík z Lounska. Rozbil skleněnou výplň vstupních dveří, a poté z neuzamčené sklepní kóje odcizil jízdní kolo v hodnotě 4 000 Kč, na kterém následně odjel. Ve Sládkově ulici byl však zadržen městskými strážníky a předán žateckým policistům. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili      1, 73 promile alkoholu v krvi a proto jej umístili do policejní cely. O den později, po vystřízlivění, mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Škoda na vstupních dveřích byla vyčíslena na 3 000 Kč.
 
Krádež věcí z chalup
 
V minulých dnech řádil neznámý zloděj v rekreačních chalupách v Neprobylicích na Podbořansku. Po násilném vniknutí do dvou objektů si přisvojil hlavně různé nářadí a zahradní techniku. Dále odcizil i čerpadla, prodlužovací kabely a jiné věci. Způsobenou škodu odhadli poškození majitelé na 90 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, po pachateli-ích pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. října 2013
   
    

vytisknout  e-mailem