Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Dva muži opakovaně kradli v podniku. 

Na společné krádeži v objektu jedné firmy v západní části Loun se domluvili dva mladíci ve věku 19 a 30 let z Lounska. Začátkem února, v nočních hodinách, vnikli do areálu podniku, a poté do haly, odkud odcizili kabely. Ty následně vypálili a vypálenou měď o hmotnosti 9 kg odevzdali do sběrných surovin. O den později se na stejné místo vrátili a kromě kabelů odcizili dvě nerezové vany, pákovou baterii a trafo. Odcizené kabely opět vypálili a s dalšími kradenými věcmi zpeněžili ve sběrně. Do zmíněného areálu podniku se vypravili třetí den znovu. Z výrobní haly si tentokrát odnesli koženou brašnu s nářadím, různé kovové součástky, pracovní vestu a další věci. S lupem se pak vydali do sběrny, kde jej zpeněžili. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobili, přesahuje částku 100 000 Kč. Uvedeného jednání se oba výtečníci dopustili i přesto, že mají s trestnou činností co do činění již z dřívější doby. Policejní komisař je nyní obvinil z pokračujících trestných činů krádeže a poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství a vyšetřování vede na svobodě.
 
Napadl městské strážníky
 
Teprve osmnáctiletý mladík napadl koncem února v Žatci dva strážníky městské policie. Ke slovnímu a následně fyzickému ataku došlo poté, co s ním hlídka řešila jeho přestupkové jednání, kdy rušil noční klid. Podnapilého mladíka se strážníci rozhodli odvézt do místa bydliště a předat matce, aby z jeho strany nedocházelo k dalšímu rušení nočního klidu. Ve služebním vozidle začal mladý muž strážníky sprostě urážet a v místě bydliště je kromě hrubých nadávek i opakovaně fyzicky napadl. Strážníci proto použili hmaty a chvaty sebeobrany, agresorovi nasadili služební pouta a převezli na služebnu Policie České republiky. Se souhlasem lékaře jej policisté následně umístili do cely předběžného zadržení. Přístrojem Dräger mu naměřili 2, 05 a 2, 23 promile alkoholu v dechu. Ke zranění strážníků nedošlo. Po vystřízlivění obvinil policejní komisař agresivního mladíka z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Po provedených úkonech jej propustil ze zadržení na svobodu. Obviněného nyní čeká soud, pokud uzná jeho vinu, hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
Okradl svoji přítelkyni
 
Z trestného činu krádeže obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 32letého muže z Šumperska, který v minulých dnech okradl svoji bývalou přítelkyni. Z bytu v lounské ulici Kosmonautů, kde s ní pobýval, jí odcizil mobilní telefon a LED televizor. Věci následně zpeněžil v zastavárně a peníze použil pro svoji potřebu. Poškozené tím způsobil škodu za 7 500 Kč. Uvedeného jednání se mladý muž dopustil i přesto, že byl již v minulosti opakovaně odsouzen a nyní se pro další trestnou činnost nachází ve vazební věznici, kam za ním putovalo i usnesení o zahájení trestního stíhání z výše uvedeného skutku.
 
Neštítil se okrást rodinné příslušníky
 
Pozvání na oběd ke svým rodičům v jedné obci na Lounsku zneužil v minulých dnech 21letý mladík, který jim při té příležitosti odcizil z chodby domu volně položené klíče, aby si jimi mohl později dům odemknout a uvnitř krást. Odcizil notebook a z místa odjel motorovým vozidlem, které patří jeho otci. Dalšího trestného činu se dopustil o den později, kdy dopoledne překonal oplocení jiného domu, kde bydlí další členové jeho rodiny, vypáčil vstupní dveře a z volně odložené peněženky odcizil finanční hotovost. V odpoledních hodinách téhož dne byl pak zadržen policejní hlídkou v kradeném vozidle v Teplicích. Škoda, kterou napáchal, byla odhadnuta na 60 817 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Zároveň na obviněného, který není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou na něj soudce uvalil.   
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 4. března 2015
 
 

vytisknout  e-mailem