Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Objasněné krádeže

PROSTĚJOVSKO - Prostějovští policisté objasnili další dva případy krádeže vloupáním - do fary v Nezamyslicích a vozidla v Hrubčicích.  

Vykradená fara v Nezamyslicích
K prvnímu z nich došlo začátkem července letošního roku v Nezamyslicích. Tehdy neznámý pachatel vnikl za pomoci žebříku do prvního patra budovy fary. Z jednoho z pokojů následně odcizil 3 tisíce korun a v přízemí vypáčil dvířka od jedné ze skříněk, odkud však nic nevzal. Poškozené farnosti tak způsobil škodu za 3 200 korun. Policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou na případu pracovali a po pachateli pátrali. Na základě operativní činnosti, zjištěných informací a poznatků tak v uplynulých dnech případ objasnili a pachateli zjistili. Jedná se o 63 letého muže z Chomutovska, který se ke skutku doznal. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za které mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Vykradené vozidlo V Hrubčicích -  pachatel byl dopaden ještě téhož dne
Další případ krádeže vloupáním, k němuž došlo včera v dopoledních hodinách v Hrubčicích, objasnili policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 krátce po jeho spáchání. Tehdy neznámý pachatel vnikl po rozbití jednoho z oken do kabiny nákladního vozidla Iveco, zaparkovaného na parkovišti u obecního úřadu. Z vnitřních prostor pak odcizil kasír tašku se 3 400 korunami. Svým jednáním tak způsobil celkovou škodu odcizením a poškozením ve výši téměř 5 500 korun. Na základě zjištěných informací a poznatků muži zákona zjistili, že se v blízkosti vozidla mělo pohybovat osobní vozidlo tmavé barvy s osádkou. Policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 na základě úzké spolupráce s policisty dopravního inspektorátu Prostějov, precizní operativní činnosti, zjištěných informací a poznatků a místní a osobní znalosti pachatele krátce poté dopadli. Jedná se o 29 letého muže z Prostějovska. Při prověřování případu zjistili, že se nejedná o žádného nováčka. V nedávné minulosti byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Včera mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

3.9.2014

vytisknout  e-mailem