Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Skupina pěti aktérů kradla i za hranicemi okresu. 

Koncem roku se policistům podařilo objasnit rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou páchal 23letý mladík z Loun společně s dalšími čtyřmi komplici ve věku 24 – 31 let z Lounska. Skupina mužů se protiprávního jednání dopouštěla již od srpna roku 2013 a v páchání jednotlivých skutků se v čele s nejmladším aktérem střídala. Trestnou činnost páchali mladíci po celém lounském okrese a v jednom případě i na Chomutovsku. Policisté jim prokázali celkem devět skutků.
 
V polovině srpna přijeli motorovým vozidlem do obce Peruc na Lounsku a následně vnikli na dvorek jednoho rodinného domu, kde z garáže odcizili elektrické a benzinové nářadí, a dále se vloupali v téže obci do jedné chalupy. Tu prohledali, ale zřejmě se jim nic nehodilo, neboť si nakonec nic neodnesli.
 
V říjnu vnikli do jednoho bytu v panelovém domě na Havlíčkově náměstí v Žatci, odkud odcizili náhradní klíč k osobnímu vozidlu zn. Audi, které následně z parkoviště před domem odcizili.
 
Začátkem listopadu odcizili v Chomutově zaparkované osobní vozidlo zn. Peugeot Boxer, se kterým odjeli do Božího Daru, kde z dosud neustanovené garáže odcizili přívěsný vozík.
 
S výše uvedeným vozidlem přijeli k benzinové čerpací stanici v Lounech, kde natankovali téměř 40 litrů motorové nafty a bez zaplacení odjeli.
 
Následující den přijeli s odcizeným vozidlem do průmyslové zóny Triangle u Bítozevsi a z odstaveného pracovního stroje zn. Catrpilar odčerpali 200 litrů motorové nafty.
 
V polovině listopadu odcizili v Dukelské ulici v Žatci užitkové vozidlo zn. Fiat Ducato, se kterým následně u obce Libčeves havarovali.
 
V páchání trestné činnosti pokračovali v Černčicích u Loun, kde vypáčili vchodové dveře u jednoho rodinného domu a přisvojili si čtyři kola k motorovému vozidlu zn. Mazda a Citroën, a dále čtyři hliníková kola zn. Alutec.
 
Další skutek, jako jediný, spáchal nejmladší z aktérů sám. V obci Lipenec odcizil zaparkované vozidlo Peugeot Boxer. Odjel s ním do Ústí nad Labem, kde jej prodal neustanovené osobě.
 
Poslední krádež spáchali koncem listopadu v Postoloprtech, kde z areálu benzinové čerpací stanice odcizili šest desetikilových propanbutanových lahví.
 
Celková škoda, kterou svým jednáním aktéři způsobili, byla odhadnuta na 450 000 Kč.
 
Policejní komisař proti nim zahájil trestní stíhání z pokračujícího přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, spáchaného ve formě spolupachatelství.
Nejmladší z aktérů včetně dalšího komplice se již nacházejí ve vazební věznici.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 3. ledna 2014
    

vytisknout  e-mailem