Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněné krádeže

HRADECKO - Muž v podmínce působil ve dvou krajích. 

Policistům z územního odboru Hradec Králové se na začátku tohoto týdne podařilo dopadnout muže podezřelého z krádeží. Do současné doby mu prokázali 15 skutků, které spáchal během uplynulých dvou měsíců a při nichž poškozeným osobám způsobil škodu za téměř 260 tisíc korun. Muž se zaměřoval hlavně na krádeže jízdních kol z venkovních prostranstvích, společných prostor domů i sklepů. Nepohrdl však ani jinými věcmi, které ve sklepích a domech nalezl a byly zpeněžitelné. Jeho hlavním teritoriem byl Hradec Králové, několik krádeží však provedl i v sousedním Pardubickém kraji.
Třiatřicetiletý muž je obviněn z přečinů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Jelikož byl na konci dubna odsouzen za krádeže k 9 měsícům s 2letou podmínkou, podali policisté ke státnímu zástupci podnět na uvalení vazby z obavy, že by mohl v trestné činnosti pokračovat, nebo že uprchne či se bude skrývat. V dnešních dopoledních hodinách soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal. Pokud ho následně uzná vinným, může ho odsoudit k trestu odnětí svobody na 1 rok až 5 let.
Policistům se podařilo 8 odcizených kol ze 12 zajistit. Po nutných procesních úkonech tak budou moci být vrácena majitelům.

por. Iva Kormošová
8.9.2022, 10.45

vytisknout  e-mailem