Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Odcizil jízdní kola i úrodu ze zahrádky. 

V rukou policistů skončil 19letý mladík ze Žatce, který v minulých dnech sklidil z jedné zahrádky v Plzeňské ulici v Žatci úrodu. Násilným způsobem vstoupil na pozemek a z otevřeného přístřešku odcizil cca 30 kg brambor. Ze skleníku a foliovníku si dále přisvojil asi 12 kg paprik a 5 kg okurek. Navíc odcizil i plastový postřikovač. Poškozený zahrádkář vyčíslil škodu na 2 800 Kč. Provedeným šetřením policisté zjistili, že uvedený mladík má toho na svědomí daleko víc. Koncem července vnikl neoprávněně na pozemek jednoho rodinného domu ve Wolkerově ulici v Žatci a odczizil odtud dvě nezajištěná horská kola, cyklistickou přilbu a kufřík s nářadím. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do tabáku

Do jedné prodejny tabáku v Podbořanech se v minulých dnech vloupal dosud nezjištěný pachatel. Vypáčil pokladnu, ze které odcizil finanční hotovost a z polic a stojanů si přisvojil cigartey různých značek, cukrovinky, zapalovače a dlaší věci. Svým jednání tak způsobil škodu přesahující 13 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

 Řídil, ač nesměl

Muže ve věku 34 let z Prahy kontrolovali podbořanští policisté při řízení vozidla ve středu ráno v obci Chotěbudice. Provedenou kontrolou zjistili, že řidič osobního vozidla zn. VW řídí neoprávněně, neboť má od 20. května 2013 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zloděj Na Losech 

Další zahradní chatky v oblasti Na Losech v Lounech navštívil v minulých dnech neznámý zloděj. Na oba pozemky vnikl násilným způsobem a z dřevěných kůlen na nářadí odcizil v obou případech elektromotory od čerpadel. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 5 800 Kč. Případ policisté šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. srpna 2013 

vytisknout  e-mailem