Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněné krádeže a vloupání na Chotěbořsku

HAVLÍČKOBRODSKO: Trestně stíháno je šest mladíků z Chotěbořska 

Šestici mladíků z Chotěbořska zadrželi havlíčkobrodští kriminalisté. Policejní komisař zahájil trestní stíhání trojice 19letých mladíků a dalších třech mladíků ve věku 20, 21 a 23let pro pokračující přečin krádež. Dvacetiletý a o rok starší mladík z povedené šestice byli dále obviněni i z přečinu porušování domovní svobody.


 

Všichni jmenovaní  společně i v různých skupinách mají na svědomí krádeže a vloupání do různých objektů zejména na Chotěbořsku. V únoru letošního roku odcizili z bytového domu a novostavby rodinného domu v Chotěboři celkem 8 metrů měděného okapového svodu a dále z budovy Gymnázia několik metrů okapového svodu, žlabu a dva okenní parapety.


 

Následně v letních měsících nejméně ve třech případech vnikli do areálu učňovských dílen SOU v Chotěboři, kde odcizili mosazné trubky, tlakové lahve od svářecích souprav a také více jak 200 kg nerezového a mosazného odpadu.


 

Ve stejném období se vloupali i do dalších soukromých objektů i objektů různých firem. Předmětem jejich zájmu se staly elektromotory, motorová pila, motorová sekačka, měděné kabely, okapové svody a žlaby, ale také tři kusy kompletních plastových oken. Pozornosti neunikly ani nádrže osobních vozidel, ze kterých odčerpali několik desítek litrů pohonných hmot. Poškozeným způsobili škodu v celkové výši nejméně 155.000 Kč.


 

Mladíci rozhodně nejsou policistům neznámí. Někteří se trestné činnosti dopouštěli již dříve a jsou trestně stíháni i pro další obdobnou trestnou činnost, zejména vloupání do prodejen a dalších objektů a také krádeže pohonných hmot z nádrží vozidel.


 

Na návrh státního zástupce byl 21letý mladík z uvedené šestice rozhodnutím Okresního soudu v Havlíčkově Brodě vzat do vazby. Ostatní jsou vyšetřováni na svobodě.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
7.9. 2012

vytisknout  e-mailem