Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněné krádeže jízdních kol

PRAHA VENKOV-VÝCHOD - Krádeží zejména jízdních kol se dopouštěl čtyřiatřicetiletý muž k katastru obce Čelákovice 

Čtyřiatřicetiletého muže  obvinili kriminalisté z Prahy východ z přečinu krádež a porušování domovní svobody. Minimálně v sedmi  případech během třech měsíců vnikl na pozemky rodinných domů a snažil se odcizit jízdní kola. Ve dvou případech byl však majiteli  vyrušen, z místa utekl a způsobil pouze škodu na majetku.


Krádež ve většině případů pachateli usnadnili i majitelé nemovitostí. Nechali odemčenou vstupní branku a na dvoře nezajištěné jízdní kolo. V jednom případě z července letošního roku odcizil kolo u jezera nedaleko Čelákovic, které zde nechal jeho majitel volně nezamčené a šel se vykoupat.


Obviněný se ke krádežím přiznal a kriminalistům ukázal, kde jednotlivá jízdní kola odcizil. Muž byl již v minulosti soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Na návrh státního zástupce soudce Okresního soudu pro Prahu východ uvalil na obviněného vazbu. Za mřížemi tentokrát může skončit až na tři roky.

Policisté znovu varují! Zajistěte si svůj majetek proti krádežím! Zamykejte nejen dům, ale i branku na pozemek a to nejen, když odcházíte pryč.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
29. srpna 2014

 

vytisknout  e-mailem