Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže v zahradách

LOUNY - Muži skončili v rukou policie... 

Žateckým policistům se podařilo objasnit krádež železného šrotu z pozemku jednoho rodinného domu ve Staňkovicích ze začátku února tohoto roku. V této věci sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody 59letému muži ze Žatecka, který v uvedenou dobu vnikl násilným způsobem na tamní zahradu a odcizil 420 kg železa, čímž způsobil škodu za 2 226 Kč. Na případu policisté dále pracují, pátrají po druhém komplici, jež se na krádeži podílel.
 
Další vloupačku policisté objasnili v zahradní kolonii v Písečné ulici v Žatci. V tomto případě k ní došlo začátkem ledna, kdy se aktér vloupal na pozemek jedné zahrady, a poté přímo do zahradní boudy. Odcizil elektrické plotové nůžky, dva prodlužovací kabely, pákové nůžky na drát a cca 50 kg uskladněných brambor. Svým jednáním tak způsobil škodu za 5 000 Kč. Tuto trestnou činnost má na svědomí 35letý muž ze Žatce, kterému policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže.
 
Agresor působil škody na cizím a vyhrožoval
 
Opilý agresivní mladík zavítal v úterý brzy ráno na náhodné cizí pozemky v Šafaříkově ulici v Žatci. U dvou z nich poškodil dřevěné ploty a na jednom pozemku se pěkně vyřádil. Na dvoře rozházel věci, co mu přišly pod ruku, a když byl z okna dotazován poškozeným, co tam dělá, s pětikilovou kovovou palicí rozbil u tohoto okna skleněnou výplň. Zároveň začal poškozenému, kterého vůbec neznal, nesmyslně nadávat a vyhrožovat, až u něj vzbudil důvodnou obavu o život. Pozemek opustil až v době, kdy slyšel přijíždět policejní vůz. Nicméně v rukou policistů nakonec stejně skončil. Do vystřízlivění jej umístili do cely předběžného zadržení a následující den mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až tříleté odnětí svobody. Je vyšetřován na svobodě.
 
Na výživném dluží přes 150 tisíc korun
 
Od dubna roku 2011 neplatí výživné na svou dceru 38letý muž z Prahy. Sice v některých měsících část povinné platby uhradil, ale jeho dluh k rukám matky, co nyní žije s dcerou na Lounsku, činí již 155 200 Kč. Na výživu svého dítěte nepřispíval i přesto, že mu tato povinnost vyplývá ze zákona, bylo to v jeho možnostech a schopnostech a stanovil mu to rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 5. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej proto obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Stíhá jej na svobodě.
 
Kabelka přilákala zloděje
 
Každou chvíli upozorňují policisté občany, aby si ve vozidlech nenechávali žádné věci, že auto není trezor. Bohužel, někdy se dobře míněné rady míjí účinkem. Svědčí o tom případ, který se udál ve středu dopoledne v jedné obci na Lounsku. Jen pár minut nechala  své auto bez dozoru mladá žena. Zloděj mezitím násilím vnikl dovnitř a odcizil odloženou kabelku, ve které se nacházela peněženka s finanční hotovostí a doklady a dále firemní peníze. Způsobená škoda byla odhadnuta na 34 800 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
Opět krádež železných poklopů  
 
Žatečtí policisté šetří krádež pěti kusů kanálových mříží, které neznámý pachatel odcizil na parkovišti u Kauflandu v Kadaňské ulici v Žatci. K události mělo dojít v době od 27. února do 6. března tohoto roku, způsobená škoda činí 20 000 Kč. Nedávno policisté vyjížděli k podobnému případu do prostoru obchodní zóny STOP – SHOP v Žatci, odkud byly rovněž nahlášeny ukradené kanálové rošty (více zde).
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. března 2013

vytisknout  e-mailem