Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné loupeže

LOUNY - Jeden z obviněných je již ve vazbě... 

Lounští policisté objasnili v minulých dnech dvě loupeže z minulého a předminulého roku. Obě má na svědomí 44letý muž z Lounska s tím, že první spáchal již v červenci roku 2009 ve spolupráci 33letého komplice z Prahy a druhou s doposud neznámými spolupachateli. V prvním případě se dvojice pachatelů vydala s kuklami na hlavě do kanceláře výkupny odpadového železa v lounské Říční ulici. Starší z dvojice přikázal pod pohrůžkou střelné zbraně výkupčí, aby si lehla na zem a poté jeho komplic odcizil z plechového trezoru finanční hotovost. Dále poškozenou okradli o její mobilní telefon a peneženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Druhá loupež se odehrála v říjnu roku 2008 v objektu sběrných surovin v Nehasicích u Loun. Tehdy uvedený muž s dalšími komplici přepadli zaměstnance sběrny. Střelnou zbraň mu přiložili k tělu a chtěli peníze. Když se zaměstnanec začal bránit, fyzicky jej napadli. Popadli trezůrek a kasírtašku a z místa odjeli. Následně se o peníze rozdělili. Způsobená škoda v obou případech byla vyčíslena na bezmála 70 000 Kč. Muž, který se dopustil obou loupeží, byl obviněn již v minulých týdnech a nyní se nachází ve vazební věznici. Druhého komplice obvinil policejní komisař teprve ve čtvrtek a stíhá jej na svobodě. Po dalších spolupachatelích policie i nadále pátrá. 

Ženu zloděj okradl

Sváteční den měl nepříjemnou dohru pro mladou ženu z Mostu. Když odpoledne nakupovala v lounském Kauflandu, kabelku si odložila do nákupního košíku. Dosud nezjištěný zloděj si jen počkal na příhodný okamžik a následně ženě odcizil z odložené kabelky peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Tím to však neskončilo, neboť během několika málo minut provedl zloděj pomocí kradené karty, u které byl přiložen i PIN kód, dva neoprávněné výběry z účtu poškozené. Tím jí způsobil škodu za 14 200 Kč. Případ policisté šetří a po pachateli pátrají.

V Zlovědicích hořela chalupa

Ve čtvrtek večer došlo v obci Zlovědice na Podbořansku k požáru rekreační chalupy. Na místo se sjelo několik hasičských sborů včetně dobrovolných hasičů oheň likvidovat. Větší škodě však již hasiči zabránit nestačili. Majitel ji odhadl na půl milionu korun. Cizí zavinění vyšetřovatel hasičů předběžně vyloučil s tím, že ohledání požářiště bude provedeno až v pátek ráno. Je možné, že požár byl způsoben nějakou závadou kolem topení. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 19. listopadu 2010 

vytisknout  e-mailem