Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné loupeže a krádeže

LOUNY - Přepadávali seniorky a vykradli sklad sportovního zboží. 

Policistům se podařilo v minulých dnech objasnit dvě loupeže na seniorkách v Lounech. Tuto násilnou trestnou činnost má na svědomí dvojice mladíků, z nichž je jeden teprve v mladistvém věku. Oba nejsou pro policisty žádnými nováčky, za sebou mají bohatou kriminální minulost.
 
Na první loupež se vydali v neděli 29. září, kdy kolem 17. hodiny přepadli na chodníku spojující ulice Poděbradova a Pionýrů 92letou stařenku. Zatímco starší z nich (93. ročník) hlídal opodál, mladistvý zepředu přistoupil k seniorce, strčil do ní tak, že upadla na zem a přitom upustila kabelku. Útočník kabelku sebral a z místa utekl směrem ke svému komplici. Následně oba kořist prohledali a podělili se o nalezenou finanční hotovost. Poškozená si při pádu způsobila zranění, byla vyšetřena lékařem. Kromě psychické újmy jí byla způsobena škoda v celkové výši 5 000 Kč.
 
O den později (v pondělí) se na lup vydala tato dvojice opakovaně. Tentokrát si mladíci role vyměnili. Mladší hlídal, starší si vyhlédl seniorku, tentokrát ve Smetanově ulici. Před devátou hodinou ráno k ní zezadu přistoupil, uchopil její kabelku, kterou držela v levé ruce a začal se s ní přetahovat. Nakonec se útočníkovi podařilo kabelku ženě vytrhnout, přičemž poškozená upadla na zem. Mladík i se svým komplicem z místa utekli a následně si rozdělili peníze nalezené v kabelce. V tomto případě vznikla seniorce škoda za 920 Kč.
 
Ve středu dopoledne policejní komisař staršího z dvojice mladíků obvinil z trestného činu loupeže, zadržel jej a umístil do policejní cely. Zároveň na něho vypracoval podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. U mladšího z nich probíhají v současné době úkony trestního řízení. Je velmi pravděpodobné, že i on bude stíhán vazebně, neboť vyšetřovatel zvažuje rovněž vypracování podnětu k podání návrhu na vzetí do vazby.
 
Dvacetiletý mladík, který má svědomí uvedené loupeže, vykradl, ještě s dalšími komplici, sklad prodejny se sportovním zbožím v jedné obci u Loun. Vloupání provedli 7. září nad ránem a odcizili různé značkové oblečení, sportovní tašky a kabely. Na odcizených věcech způsobili škodu ve výši 378 000 Kč a na poškozeném zařízení za 17 000 Kč. Policejní komisař z trestného činu krádeže a poškození cizí věci obvinil uvedeného mladíka a s ním i o rok staršího komplice (oba z Loun).
 
Starší komplic se pak sám dopustil dalšího trestného činu. V úterý 1. října dopoledne chtěl krást v postoloprtských zahrádkách. Překonal oplocení a z jednoho pozemku měl v úmyslu odcizit česnek s cibulí. Plodiny nakonec nenašel, a tak se alespoň rozhodl „podívat“ do jedné chatky. Násilným způsobem vnikl dovnitř, chatu prohledal, ale odcizit již nic nestačil. Na místě byl zadržen strážníky tamní městské policie a následně předán Policii ČR. Kromě trestných činů krádeže a poškození cizí věci z předešlého skutku si mladý muž za toto protiprávní jednání vykoledoval i obvinění z přečinu porušování domovní svobody. I na něho vypracoval policejní komisař podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce tomuto návrhu vyhověl a mladík již zpytuje svědomí za mřížemi.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 4. října 2013
 
  

vytisknout  e-mailem