Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Objasněné případy

Jesenicko - Podezřelý mladík se měl vloupat do tří objektů a ukrást věci za 40.000 Kč 

 

Škodu přes 40.000 Kč měl způsobit 20letý mladík, který si vyslechl podezření ze spáchání krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Od konce září do začátku listopadu měl spáchat čtyři skutky. Vždy se orientoval na majetkovou trestnou činnost.

Na první skutek nebyl ani sám. Jeho 38letý kamarád se šel do jednoho jesenického podniku zeptat na práci. Přitom si stihl prohlédnout kancelář manažerky výroby. Protože byl vyrušen zaměstnancem, budovu, aniž by cokoliv odcizil, opustil. Před budovou ho však čekal 20letý mladík, kterého instruoval, kde najde odložené telefony zn. Apple iPhone a Nokia v hodnotě téměř 10.000 Kč.

Další tři skutky provedl 20letý mladík sám. V polovině října se vloupal v Písečné do stodoly. Tady odcizil vše, co by se dalo zpeněžit – elektrické kabely, jízdní kolo, sekeru apod. Poté se podíval i do sousedního domu, kde odcizil motorovou pilu, stan, spací pytel, oblečení a další kabely. Odcizené věci kromě kabelů po cestě do Jeseníku ukryl u silnice a kabely odevzdal ve sběrně druhotných surovin.

Do dalšího objektu v Bělé pod Pradědem, část Domašov, se mladík vloupal hned dvakrát. Poprvé si z chaty odnesl např. elektromateriál, sekeru, jízdní kolo a batoh. Podruhé se do chaty vrátil o dva dny později, kdy si přišel do ledničky pro máslo a do sklepa pro 3 piva.


por. Ing. Tereza Neubauerová

8. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem