Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasněné případy

Dva mladíci kradli v Klatovech 

     Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dvě mladistvé osoby obviněné ze spáchání provinění krádeže a porušování domovní svobody. Mladíci v několika případech od měsíce července do měsíce listopadu letošního roku v Klatovech se vloupali do několika objektů.
    První mladík byl obviněn i ze spáchání provinění poškození cizí věci. V druhé polovině měsíce července dopoledne v ulici Koldinova odcizil odstavené jízdní kolo v hodnotě 5 900 Kč.
Mladík s dalším pachatelem koncem srpna vnikli na oplocený pozemek u domu na ulici Domažlické a z dílny odcizili dvě jízdní kola. Svým jednáním působili škodu 33 900 Kč.
Dále v polovině měsíce října dopoledne v zahrádkářské kolonii přelezl oplocení zahrady a z kůlny odcizil dvě sekačky. Škoda činila 10 400 Kč.
Společně s dalšími dvěma muži se v polovině listopadu pokusili vniknout v ulici Cibulkova do řadových garáží, kde poškodili dveře v hodnotě 2 000 Kč. Vnikli i do další garáže, kde odcizili alkoholické nápoje, jízdní kolo a čtyři nafukovací matrace, kdy způsobili škodu ve výši 18 720 Kč.
    Druhý mladík v červenci na Erbenově náměstí nezletilé dívce odcizil z kapsy mobilní telefon za 1 690 Kč. Počátkem měsíce září v domě vnikl do sklepa a odcizil křovinořez v hodnotě 14 000 Kč.
     Mladíci společně koncem měsíce července odpoledne použili klíče od bytu, které těmto předala dcera majitele bytu a z uvnitř odcizili DVD přehrávač, rybářský prut a vrtačku. Ještě téhož dne do bytu vnikli podruhé a odcizili televizor a prošívanou deku. Celkem škoda činí 11 100 Kč.  
     Na základě rozhodnutí soudu byl první mladík umístěn do diagnostického ústavu.

 

nprap. Ladmanová Dana

25.11.2011

vytisknout  e-mailem