Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Objasněné případy krádeží

CHEB, SOKOLOV - Pachatelé chyceni 

Kradl v zahrádkářské kolonii
Kriminalisté v Chodově operativním šetřením zjistili 28. ledna 2013 pachatele krádeže, který se začátkem ledna vloupal do chatky v zahrádkářské kolonii. Muž měl překonat oplocení na zahradní pozemek, kde násilím vnikl do zahradní chatky. Z prostor objektu měl odcizit např. piva, autorádio, flashdisk, sadu házecích šipek, vyčištěnou kůži z divokého kance a další věci. Poškozený vyčíslil škodu ve výši 2 500 Kč.
Při výslechu se muž přiznal, že ve stejné zahrádkářské kolonii se vloupal do další chatky, kde měl odcizit např. motorovou sekačku. Celkovou škodu majitelka chaty vyčíslila na částku 1300 Kč.

Chodovští policisté sdělili muži podezření z krádeže a porušování domovní svobody a zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. Vzhledem k tomu, že byl muž v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem za krádež, hrozí mu nyní až tříletý trest odnětí svobody.

Vloupal se do rekreačního zařízení, nyní je však za jiné krádeže ve vězení
Jednatřicetiletý muž je podezřelý, že se v červnu 2012 vloupal do rekreačního objektu v obci Bublava. Po násilném vniknutí do objektu ho měl prohledat a odcizit věci v hodnotě přesahující 58 tis. Kč. Mezi odcizenými věcmi byl například ski bob, 2 páry běžeckých lyží, elektrická sekačka, motorový křovinořez nebo elektrická kotoučová pila.

Kriminalisté zjistili, že 31letý muž je v současné době za obdobnou trestnou činnost ve výkonu trestu odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že by bylo trestní stíhání zcela bez významu vedle trestu, který pro jiný čin byl podezřelému již uložen, byla věc odložena.

Vloupal se do lékárny
Dne 28. ledna 2013 sdělili chebští policisté podezření z krádeže 29letému muži z Chebu. Podezřelý se měl před 7 dny vloupat do lékárny v Chebu. Z prostor odcizil značkové šampóny a vlasovou kosmetiku v celkové hodnotě přesahující 10 tis. Kč. Při vloupání došlo k poškození dveří, škoda je vyčíslena na 3 tis. Kč. Policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
29. ledna 2013

vytisknout  e-mailem