Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněné tři skutky

RYCHNOVSKO - Brány věznice opustil v prosinci 2020, kradl však i nadále. 

Policistům z Kostelce nad Orlicí se v uplynulých dnech podařilo ve městě objasnit tři případy protiprávního jednání, ke kterým došlo poslední tři měsíce v roce 2021.

Podezřelému klademe za vinu, že se terčem jeho útoků ve dvou případech staly kůlny, ze kterých odcizil motorovou, kotoučovou a přímočarou pilu, úhlovou brusku a drobné osobní věci, čímž poškozených způsobil škodu téměř 14 tisíc korun. Ve třetím případě z prodejny s elektrotechnikou odcizil powerbanky a sluchátka vše v hodnotě téměř 2 tisíc korun.
Muž kradl i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen za krádeže, přičemž si „odseděl“ 10 měsíců, když brány vězení opustil v prosinci 2020. Dále však nevedl řádný život a v září 2021 byl soudem opět odsouzen a to za majetkovou trestnou činnost k obecně prospěšným pracím, které však do současné doby nevykonal.
Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a z přečinu krádež, za což mu hrozí tříletý pobyt ve vězení.


por. Pižlová Šárka DiS.
22. 4. 2022, 12:00

vytisknout  e-mailem