Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky

LOUNY - Tři mladíci skončili v rukou policistů. 

Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Chožově na Lounsku z konce listopadu a začátku prosince tohoto roku. V prvním případě se do rodinného domu s prodejnou smíšeného zboží vloupal 20letý mladík z Lounska s o tři roky mladším komplicem. Ze skladu prodejny odcizili energetické nápoje a z bytu pak láhev s alkoholem. Druhý případ má na svědomí 19letý aktér z Lounska, který se na nekalou výpravu vydal za asistence 20letého mladíka z předešlého případu. Přiotevřeným oknem na balkoně vnikl mladší z uvedené dvojice dovnitř rodinného domu, který napoprvé jen důkladně prohledal, aby se na místo po chvíli vrátil a z bytu odcizil notebook. Způsobená škoda, kterou svým jednáním mladíci způsobili, přesahuje celkem 7 tisíc korun. Oběma již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství a po provedených úkonech je propustili na svobodu. Trestní řízení proti mladistvému z prvního případu probíhá samostatně.

Napadli policisty

Trestného činu násilí proti úřední osobě se dopustili dva muži ve věku 25 a 19 let z Lounska, když při řešení přestupku slovně a fyzicky napadli dva zasahující policisty. K události došlo v minulých dnech na adrese jednoho rodinného domu na Lounsku, kde mladší z dvojice podnapilých aktérů poničil vybavení kuchyně, vyhrožoval své matce a pokusil se i o fyzické násilí. Ta z obavy o své zdraví přivolala policisty, kteří byli následně oběma mladíky napadeni. Po marné výzvě, aby svého protiprávního jednání zanechali, je policisté zpacifikovali a v poutech převezli na služebnu. Umístili je do policejní cely a po vystřízlivění jim komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z výše uvedeného trestného činu. Po provedených úkonech byli oba propuštěni na svobodu. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim až čtyřleté odnětí svobody. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Opilý naboural zaparkovaná vozidla

Tři zaparkovaná osobní vozidla naboural pod vlivem alkoholu 23letý mladík z Podbořan. K dopravní nehodě došlo v sobotu, krátce po druhé hodině ráno, v obci Buškovice. Mladík za volantem motorového vozidla v důsledku ovlivnění alkoholem způsobil dopravní nehodu, při níž narazil do zaparkovaných vozů zn. Škoda Fabia, Citroen C2 a Renault Megane. Způsobil tím škodu za celkem 250 000 Kč. Dechová zkouška u řidiče prokázala přítomnost alkoholu. Nejprve mu policisté přístrojem Drager naměřili 1, 26 promile alkoholu v dechu a následně 1, 29 promile. Nehoda je v dalším šetření policie.       

Další opilec za volantem

Pod vlivem alkoholu usedl za volant i 41letý muž z Rychnovska, kterého policisté v minulých dnech stavěli při silniční kontrole v lounské Husově ulici, kde překročil povolenou rychlost. Provedenou dechovou zkouškou zjistili, že za volant motorového vozidla usedl opilý. Přístrojem Drager mu naměřili 1, 40 a následně 1, 39 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění mu proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.   

Na přechodu srazil chodkyni

V sobotu ráno došlo na přechodu pro chodce v lounské ulici Osvoboditelů k dopravní nehodě osobního automobilu a chodkyně. Řidič vozidla Škoda Fabia jel ve směru od Táboritské ulici k Purkyňově, když na přechodu přehlédl 72letou chodkyni. Zachytil ji zpětným zrcátkem, načež žena spadla na vozovku. Při pádu utrpěla zlomeninu krčku levé pažní kosti s dosud neustanovenou dobou léčení. Orientační dechová zkouška u obou účastníků nehody byla negativní. Nehoda je v dalším šetření policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. prosince 2015

 

vytisknout  e-mailem