Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky

LOUNY - Vybíral si bufety při fotbalových hřištích... 

Policisté objasnili vloupačky do několika bufetů v objektech fotbalových hřišť na Lounsku. Celkem šest skutků má na svém kontě 39letý muž z Lounska, který za touto nekalou činností začal vyrážet již v červenci tohoto roku. Ve čtyřech případech zavítal do stánku s občerstvením v Dobroměřicích a dva skutky spáchal na fotbalovém hřišti v Lenešicích. Z napadených objektů si neodnášel jenom potraviny, cukrovinky či alkoholické nápoje a cigarety, ale také různou elektroniku včetně např. LCD televizoru. Při poslední výpravě, na kterou se vydal 21. října do Lenešic, byl přímo při vloupačce zadržen policisty. Sice se snažil z místa utéct, ale marně. Celková škoda, kterou svým počínáním aktér napáchal, přesahuje 40 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již muže obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci a nadále jej vyšetřuje na svobodě. 

Mladík napadl ženu

Fyzického násilí na 35leté ženě se již v polovině července dopustil 21letý mladík z Lubence. V ulici Pod Věží ve Vroutku jí po předchozí slovní rozepři začal sprostě nadávat a následně ji fyzicky napadl. Do poškozené hrubě strčil, až upadla na zem a basebalovou pálkou ji několikrát udeřil do zad. Ženě způsobil pohmoždění lopatky, což si vyžádalo na místě lékařské ošetření s následnou léčbou na chirurgické ambulanci a třítýdenní pracovní neschopnost. Původně policisté tuto věc šetřili jako přestupek proti občanskému soužití, ale po řádném zadokumentování a vyžádání lékařské zprávy ji překvalifikovali na trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví. Usnesení o zahájení trestního stíhání si obviněný v minlých dnech již převzal. Je vyšetřován na svobodě. 

Z kůlny odcizil křovinořez

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 38letému muži ze Žatce, který koncem srpna vnikl násilným způsobem na pozemek jedné zahrady v kolonii U Strouhy v Žatci a z tamní kůlny odcizil křovinořez v hodnotě 2 800 Kč. Dále poničil zařízení zahradní chatky. Celková škoda byla vyčíslena na 4 250 Kč. Dotyčný muž byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu.

Mařil výkon

V pondělí večer řídil v žatecké Husově ulici osobní automobil zn. Škoda 120 20letý tamní mladík. Za volantem jej kontrolovala policejní hlídka, která provedenou lustrací zjistila, že dotyčný má vysloven zákaz řízení motorových vozidel od 27. července tohoto roku na dobu 14 měsíců. Proto jej zadržela a ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po ukončení výslechu propustila podezřelého na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. října 2011

  

 

        

vytisknout  e-mailem