Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky do chat

LOUNY - Mladého muže již policisté obvinili. 

Policisté objasnili vloupačky do chat v zahrádkářských koloniích v Lounech. Šetřením zjistili, že celkem pět skutků má na svědomí 28letý muž z lounského okresu, který je počal páchat již na konci minulého roku. Tehdy se pár dní po sobě vloupal do dvou chatek v kolonii U Velodromu. Odcizil nářadí, rádio s CD přehrávačem, kovové mince a další věci. Při vloupačkách si pomáhal krumpáčem, který předtím odcizil z kůlny u jedné ze zmíněných chat. Další případ spáchal koncem února tohoto roku v ulici Čeňka Zemana. Na pozemku jedné zahradní chatky vnikl do kůlny a odcizil elektrickou vrtačku a brusku a další nářadí si přisvojil z kůlny na vedlejší parcele. O den později se na stejné místo vrátil, aby za pomoci krumpáče vnikl do samotné chaty, kterou následně prohledal, ale nakonec nic neodcizil. Dále prohledal i další chatu a kůlnu, kam vnikl stejným způsobem - za použití krumpáče, a odnesl si elektrickou vrtačku s příslušenstvím, úhlovou brusku a svářecí kuklu. Začátkem letošního července se do zahrádkářské kolonie v ulici Čeňka Zemana opět vrátil a z jedné chaty a kůlny, které předtím již navštívil, odcizil příklepovou vrtačku a vzduchovku. Dále si vynesl na pozemek pilu, brusku, sekyru, tlakový čistič a další věci, které zřejmě ukrást nestačil a ponechal je na místě. Z vedlejší chatky ve stejný den ještě odcizil televizní techniku a aku šroubovák. Celková škoda, kterou svým jednáním napáchal, činí bezmála 30 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej v minulých dnech obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci a stíhá jej na svobodě.

Pěstovali konopí, byli obviněni

Další případ drogové kriminality objasnili policisté na Žatecku. Z trestného činu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku obvinili v minulých dnech muže (90. ročník) a ženu (96. ročník) ze Žatecka, kteří společně vypěstovali 6 rostlin konopí ze semínek, která údajně zakoupili přes internet. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim podle trestního zákoníku odnětí svobody až na šest měsíců. Jejich vyšetřování je vedeno na svobodě.

Vloupali se do prodejny

Dva mladíci (93. a 94. ročník) ze Sokolovska, kteří se zdržovali v inkriminovanou dobu na Lounsku, vykradli v polovině června jednu prodejnu s pečivem v Lounech. Odcizili tržbu ve výši několika tisíc korun a z místa utekli. Nakonec stejně skončili v rukou policistů, kteří případ objasnili a oba mladíky obvinili z trestného činu krádeže. Jeden z nich si obvinění převzal ve výkonu trestu, kde se nyní nachází pro předchozí kriminalitu.

Po sdělení podezření opět řídil

Zákazu řízení všech motorových vozidel a navíc sdělení podezření pro porušení tohoto zákazu nedbal mladý muž z Podbořanska (více zde). Když jej v pátek minulý týden přistihli muži zákona při neoprávněném řízení a následně mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, nenapravitelný mladík poté, co opustil policejní služebnu, opět usedl za volant. Dle jeho slov chtěl s vozidlem odjet do místa svého bydliště. Policisté jej opět zadrželi a ze stejného trestného činu mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření opakovaně. Při soudním řízení bude mít jeho opakované nezákonné jednání určitě dohru.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. srpna 2016

  

 

   

    

vytisknout  e-mailem