Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky do objektů

LOUNY - Páchala je dvojice recidivistů, jeden je ve vazbě. 

Policisté objasnili vloupačky do různých objektů v Podbořanech, které má na svědomí dvojice recidivistů (93. a 87. ročník) z Podbořanska. Mladí muži trestnou činnost páchali od května do července, většinou společně. V Nerudově ulici se například vloupali do obytné části jednoho objektu, odkud odcizili cukrovinky a poničili zařízení. V ulici Sídliště míru pak vnikli do sklepních prostor panelového domu a ze dvou sklepních kójí odcizili rybářskou výbavu, kufřík s elektrickou vrtačkou, přepravku s prázdnými lahvemi od piva, motorovou sekačku a další věci. Z dalšího panelového domu, tentokrát v ulici Bratří Čapků odczili z mezipatra na schodišti volně odstavené pánské jízdní kolo. Vloupali se i do zaparkovaného osobního vozidla zn. Opel Zafira, z jehož zavazadlového prostoru si odnesli bourací kladivo a pneumatickou vrtačku. Mladší z aktérů se pak sám vloupal do jedné kůlny v Dělnické ulici, odkud si přisvojil úhlovou brusku, a dále do garáže ve Švermově ulici, kde odcizil gola sadu v plastovém kufříku. Starší z dvojice má na svědomí ještě vloupačku do sklepa v panelovém domě v Dukelské ulici, z něhož odcizil elektrocentrálu. Celková škoda, kterou svým jednáním spáchali, přesahuje 100 000 Kč. Oba muži již byli za uvedené skutky obviněni, mladší je stíhán na svobodě a za starším z aktérů putovalo usnesení o zahájení trestního stíhání do věznice, kde se nachází pro předchozí trestnou činnost.

Vyráběl pervitin

V rukou policie skončil 24letý mladík ze Žatce, který v jednom tamním panelovém domě vyráběl pervitin. Policisté jej v minulých dnech zadrželi přímo při této nelegální činnosti a zajistili u něj chemikálie a předměty určené k výrobě omamných a psychotropních látek. Následně jej komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let. Je stíhán na svobodě.

Vloupání do objektu sportovního klubu

Policisté šetří krádež kuchyňských potřeb z kabin jednoho sportovního klubu v Lounech. V minulých dnech tam zavítal dosud nezjištěný zloděj a odnesl si mikrovlnnou troubu, varnou konvici a nerezové příbory. Svým počínáním tak způsobil škodu za 2 500 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Ublížil mu na zdraví

Jednadvacetiletého mladíka z Loun stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu ublížení na zdraví. Skutku se dopustil tím, že v druhé polovině července fyzicky napadl na náměstí Benedikta Rejta v Lounech 28letého muže a způsobil mu zranění s pracovní neschopností, která dosud trvá. Při útoku mu navíc poškodil dioptrické brýle. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. září 2016

 

 

         

vytisknout  e-mailem