Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky do sklepů

LOUNY - Dvojice mužů napáchala škodu přesahující sto tisíc korun.  

Několik týdnů pátrali policisté po pachatelích, kteří se od listopadu minulého roku vloupávali v Podbořanech zejména do sklepních kójí. V těchto dnech se jim sérii případů podařilo objasnit. V jejich rukou skončili dva muži ve věku 32 a 27 let z Podbořanska, kteří nyní vyčkávají v cele předběžného zadržení na rozhodnutí soudu o uvalení vazby. Oba muži sérii tohoto nezákonného jednání zahájili v druhé polovině listopadu minulého roku, když po vzájemné domluvě vnikli do jednoho panelového domu v Mírové ulici a následně se vloupali do sklepní kóje. Z ní pak odcizili dětské jízdní kolo a pánské horské kolo. Další sklep si vyhlédli v ulici Velká osada, odkud si odnesli hlavně různé nářadí a dvoje brusle. Začátkem prosince se domluvili, že pro změnu „navštíví“ prodejnu s rybářskými potřebami. Tehdy si z obchodu přisvojili rybářské pruty různých značek, navijáky, ale i rybářské tašky, oblečení a další rybářské náčiní a výbavu. Koncem prosince se vloupali do sklepní kóje v obytném domě Bratří Čapků. Odtud odcizili křovinořez, nabíječku na autobaterii, plastový box s nářadím a další věci. Mladší z nich se hned první den nového roku vydal na další výpravu sám, tentokrát do ulice Sídliště Míru. Z jednoho sklepa v panelovém domě odcizil šicí stroj. Následující den se povedená dvojice dohodla, že se opět podívá do sklepních prostor obytného domu v ulici Velká osada, kde již předtím kradla. V tomto případě prohledali aktéři dva sklepy, přičemž z jednoho odcizili motorovou pilu. Starší z dvojice výtečníků si v dalších dnech následně vyhlédl garáž u jednoho rodinného domu v Hlubanské ulici a ze zde zaparkovaného vozidla odcizil rezervní kolo na plechovém disku. Oba muži se tohoto jednání dopustili i přesto, že již byli v minulosti trestáni. Nyní je policejní komisař obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 134 287 Kč. Na případu policisté i nadále pracují.
 
Zloději se zaměřili na oktávie
 
Poté, co v minulých dnech odcizil dosud nezjištěný pachatel v žatecké ulici Bratří Čapků zaparkovanou oktávii (více zde), se další vůz stejné značky ztratil i v Lounech. Z úterý na středu zmizelo osobní vozidlo zn. Škoda Octavia v Palackého ulici. V tomto případě vznikla poškozenému majiteli škoda přesahující 100 000 Kč. Ve stejné době se neznámý pachatel pokusil odcizit oktávii i v obci Cítoliby u Loun. U zaparkovaného a uzamčeného vozidla vypáčil zámek dveří u řidiče, vnikl dovnitř a vypáčil spínací skříňku, kterou nechal rozlomenou na podlaze vozidla. Způsobená škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policisté všechny uvedené případy šetří a po vozidlech i pachatel-ích pátrají.
 
V zimě pro letní pneumatiky
 
V minulých dnech se do sklepa u obytného domu v obci Krásný Dvůr vloupal dosud nezjištěný pachatel. Odnesl si čtyři hliníková kola s letními pneumatikami a krabici s náhradními díly na osobní automobil zn. VW Golf. Poškozený škodu vyčíslil na 6 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po zloději pátrají.
 
Řídil, ač nesměl
 
Ve středu, pozdě večer, kontrolovali policisté v Plzeňské ulici v Žatci řidiče osobního automobilu zn. Renault Twingo. Lustrací zjistili, že 19letý mladík za volantem uvedeného vozidla má vysloven Městským úřadem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců, a to od 25. 8. 2014 do 25. 8. 2015. Proto jej zadrželi, předvedli na policejní služebnu a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. ledna 2015
 
 
   

vytisknout  e-mailem